Kis türelmet...
Tészta hozzávalói:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 egész tojás, 1-nek meg a sárgája
1 evőkanál rum
1 k. kanál szódabikarbóna
4 dkg margarin
1 evőkanál langyosított méz
1 kanál tejföl
Krém hozzávalói:
1 liter tej
3 cs. vaníliás puding
3 evőkanál liszt
25 dkg margain
15 dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
0.5 liter cukrász tejszín (HULALA)
![]() |
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és gáztepsi hátán 2 lapot sütünk.
A krémnél az alapot megfőzzük: liszt, puding, tojássárgája, tej, cukor állandó keverés mellett, míg hűl, addig a rámát habosra keverjük és a két krémet összevegyítjük, majd együtt is habosítjuk.
Az alsó lapot egy kicsit meglocsoljuk rumos tejjel és rákenjük a krémet, majd a tejszínt kemény habbá verjük és a krémre terítjük, rátesszük a második lapot. Én azt is enyhén meg szoktam locsolni rumos tejjel, de csak keveset, nehogy elázzon a teteje. Másnap szeleteljük és a tetejét porcukorral meghintjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Somlói galuska
Hókifli
Babapiskótás mézes
Habos linzer