Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Vea oldalán találtam:

Hatlapos (karamellás)

 

Hozzávalók:

a tésztához:hozzávalók a tésztához 

  • 1,5 dl tej,
  • 1 cs. (2 dkg) szalalkáli,
  • 30 dkg finomliszt,
  • 30 dkg rétesliszt,
  • 10 dkg zsír (esetleg vaj, de a zsír jobb)
  • 12 dkg porcukor,
  • 2 tojás,
  • csipet só,
  • 1 citrom reszelt héja

a krémhez:hozzávalók a krémhez

  • 40 dkg kristálycukor,
  • 1,6 l tej,
  • 2 cs. vaníliás pudingpor (főzős),
  • 2 cs. csokis pudingpor (főzős),
  • 3 evőkanál keserű kakaópor,
  • 2 cs. vaníliás cukor,
  • 25 dkg vaj.

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a szalalkálit.  A lisztet tegyük egy nagy tálba és morzsoljuk el benne a zsírt. Tegyük hozzá a szalalkális tejet, a porcukrot, a tojást, a csipet sót, a citromhéjat és rugalmas tésztát gyúrjunk belőle, Amennyiben szükséges még pici tejet tehetünk hozzá, ha túl keménynek találnánk a tésztát.

dolgozik a szalalkáli a langyos tejbenkészül a tészta, ide jön majd a szalalkális tej, most gyúrjuk 
össze

 

6 részre osztjuk a tésztát, és egyenként kb. 25x30 cm-es 1,5-2 mm-es lapokra nyújtjuk. A lapokat megszurkáljuk villával, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel, majd előmelegített (180 fok) sütőben kb. 6-7 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk mert gyorsan sül, nehogy megégjen. Minden lapot megsütünk és kihűtjük. Óvatosan bánjunk vele mert könnyen törik, hiszen ilyenkor kemény a tészta, majd a krémmel rétegezve fog megpuhulni.

a tésztát hat részre osztjukén minden lapot egy méretre vágott sütőpapíron nyújtok ki, így 
ezzel együtt könnyű a tepsibe tenni, és nem is kell a tepsit sem 
kikenni. Amikor megsült a lapról levesszük és máris nyújthatjuk rajta a 
következő lapot. Célszerű két lapot leszabni a sütűpapírból, hogy amíg 
az egyik tészta sül, nyújthassuk a következőt.

 

Közben elkészítjük a krémet:

A cukrot egy lábasban kevergetve felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd hozzáadunk 6 dl tejet óvatosan, folyamatosan keverve. Addig keverjük, amíg a karamell teljesen elolvad a tejben.

A maradék tejet a kétféle pudingporral és a kakaóporral simára keverjük, majd a forró karamellás tejhez adjuk, beletesszük a vaníliás cukrot és sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve folyamatos keverés közben langyosra hűtjük majd belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

készül a karamell: világosbarnára pirítsuk a cukrot!a krémet kevergetve sűrítsük be

 

A krémet még langyosan töltjük a tésztalapok közé, úgy hogy a tetejére is jusson a krémből. Takarjuk le és tegyük hűtőszekrénybe, Kb. 1 - 1,5 nap után megpuhul a sütemény és szeletelhető. Porcukorral megszórva tálaljuk.

a krémet osszuk 
el, hogy mind a hat lapra jussonporcukorral megszórva, rombusz alakra vágva tálaljuk

 

 

Címkék: sütemény recept

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu