Kis türelmet...
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás,
20dkg cukor
20dkg liszt
1dl tej
1dl étolaj
fél cs. sütőpor
Fehér krém:
450g tejföl
2 cs. vaníliás cukor
Színes krém:
7dl víz
20dkg cukor
2 cs. vaníliás puding
2 üdítő ital por
![]() |
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
A tojássárgáját elkeverjük az olajjal és a tejjel, majd a tojáshabhoz adjuk.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és azt is hozzákeverjük. Óvatosan, hogy a hab lehetőleg ne törjön össze.
Megsütjük, de nem kell kivenni a tepsiből!
A tejfölbe belekeverjük a 2 vaníliás cukrot és a kihűlt tésztára kenjük.
A színes krémhez a vizet, cukrot és pudingot összekeverjük és feltesszük főni. Ha már melegszik hozzá adjuk az ital port.
Összefőzzük sűrűsödésig és ráöntjük a tejfölös tésztára.
Olyan színű-ízű lesz a színes krémünk amilyen színű-ízű italport használunk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Somlói galuska
Hókifli
Babapiskótás mézes
Habos linzer