Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:


Egyik este, 85-ös busz. Szokás szerint tömegnyomor. Mégis mi a fenét keresnek estefelé az emberek a buszon? Áttolódott a délutáni csúcs 8 utánra?! Mindegy. Az ajtónál siket fiatalok álltak, beljebb már nem igen tudtak menni. Az egyik megállónál fel akart szállni egy khm... szó szerint vett banya. Öreg volt és csúnya és az orrán ott fityegett a bibircsók. Rém kedves látvány volt. Először csak a hangját hallottam. "Menjenek már beljebb, nem igaz, hogy nem lehet! Szeretnék felférni én is erre a buszra, menjenek máááár!" És sipított, mint egy méregzsák! A hangja inkább hasonlított egy repedt fazékhoz, teljesen beleborzongtam. És nem jó értelemben... Szó szerint hányingerem lett a hangjától és a modorától. A fiatalok meg próbáltak beljebb nyomulni, igen kevés sikerrel. Az idős hölgy folytatta: "Menjenek már beljebb, szemtelen fiatalok! Nem látják, hogy leszakad a kezem, öreg vagyok, és le akarok ülni!" Hoppá! A kis méregzsák! Ezt a fiatalok is észrevették, bár talán nem hallottak semmit a karattyolásából. Megpróbáltak neki visszabeszélni, már amit egy siket-néma beszélni tud. Ezért csak mély és artikulálatlan hangok jöttek ki a torkukon. Hölgyünknek sem kellett több. Kikelve magából kiabált velük, hogy mit képzelnek. Addig, amíg az egyik el nem kezdett jelelni a másiknak. Akkor már a hölgy is befogta a száját. Talán elszégyellte magát, talán csak meglepődött. Talán csak rájött arra, hogy hiába üvölt, úgysem értik. Süket fülekre találnak szitkai. Bár én inkább remélem, hogy elszégyellte magát. Az ilyenek meg is érdemlik.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

siketes esetek még:
www.hallogatom.blog.hu

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Boros Katalin üzente 16 éve

Tanulságos történet! Köszi szépen, hoogy elküldted nekem. Ehhez hasonló velem is megtörtént. A szüleim szülőfalujában is volt egy idős asszony,aki nem hallott jól. Volt egy szemüvege amiben be volt építve a hallókészülék. De sajnos volt egy ugyanolyan szemüvege is amiben nem volt ez a készülék beépítve. Mivel állandóan fejkendőt hordott hosem tudtuk,hogy a hallókészülékes szemüveg van-e a fején  vagy a másik. Ezért mindig jó hangosan köszöntünk neki. De akárhogyan köszöntünk az sosem volt jó. Ha volt hallókészülék rajta akkor azt kiabálta nekünk: "Minek üvöltöztök , nem vagyok én süket!" Ha nem a hallókészülékes szemüveg volt rajta akkor meg nagyapámékhoz ment panaszkodni, hogy "Milyen unokájuk vagy maguknak, még köszönni sem tud!" Szóval nehéz mindenkinek a kedvére tenni minden helyzetben.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu