Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Férfiak és nők közötti barátság? A kérdést nagyon sokan alapból elutasítják. Mégis, ha közelebbről megvizsgáljuk a helyzetet, és átgondoljuk több szemszögből, rájöhetünk, hogy bizony létezhet ellenkező neműek között kizárólag baráti viszony. Még ha ez nagyon kicsi arányban fordul is elő.

De miben is különbözik a barátság a párkapcsolattól, a szerelemtől? Nem sokban. Pusztán a szerelemben megvan az a testi kapcsolat a két fél között, a vonzódás, mely barátság esetén még csak fel sem merülhet. A barátság alapvető feltétele, hogy a felek minden helyzetben és szituációban számíthassanak a másik megértésére, segítségére, jelenlétére és meghallgatására.

Mi pedig arra keressük a választ, hogy működhet-e úgy egy ilyen férfi-női kapcsolat, hogy közben egyik félnél sem lángol fel a szerelem. Mi tagadás, nehéz elhinni, hogy igen. Aki ugyanis igennel felel, az nem férfiakként és nőkként kezelik a két felet, hanem egyformán emberként. Ami ebben az esetben nem vezet megoldásra. Mert ha egy egyszerű találka alkalmával már szép ruhát veszünk fel, kisminkeljük magunkat, az már a tetszeni akarás megjelenése a másik nem irányába.

A szerelem a hormonok hatására keletkezik, ezért van, hogy nem esünk bárkivel szerelembe. Hasonlóképpen testi vonzalom sem alakul ki minden ellenkező neművel szemben. Tehát ha a két barát ízlése teljesen eltérő, és egyáltalán nem nyerik el egymás tetszését, de mindamellett hasonló a gondolkodásuk és érdeklődési körül, könnyen kialakulhat a barátság.

Általában azok az emberek hisznek ebben a fajta barátságban, akik boldog és tartós párkapcsolatban élnek. Ők ugyanis úgy gondolják, őket nem fenyegeti már az újabb szerelem. Pedig nem így van. Hiszen mint tudjuk, barátságból alakul ki a legjobb szerelem. Teljesen érthető tehát, ha a pár egyik tagja féltékenyen nézi a másik "barátságait".

Ezek mellett elmondandó, hogy a férfiaknak több, míg a nőknek kevesebb hasonló nemű barátja van, mely megállapítás egyrészt magyarázható az előbbiekkel is, másrészt viszont igaz, hogy a férfi barátságok nagy része felszínes köszönőviszony, míg a nőké mélyebb témákat érintő, hosszabb barátság.

Férfi-női barátság talán leginkább a párok között alakulhat ki, mikor is két párkapcsolat találkozik, és a felek közös érdeklődése vonzza egymást, de kizárólag baráti szinten. Erre azonban kevés esély van, hiszen ehhez mind a négy tagnak hasonló beállítottsággal kellene rendelkeznie, boldog kapcsolatoknak kell lennie, és ilyen összeillő négyest ma már nehezen találnánk. Persze barátság rokonok között is kialakulhat, ahol természetes esetben alapból kizárt a párkapcsolat lehetősége. A megfejtés tehát: semmi sem lehetetlen, csak a megfelelő partner megtalálása nehéz.

Címkék: barátság kapcsolat szerelem

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tóth Eszter üzente 11 éve

Egy ideig én is azt gondoltam, de most abba a helyzetbe kerültem, amit nem fogok soha megérteni. A párommal 12 évig voltunk együtt, aztán szakítottam vele, mert nem nyújtottunk egymásnak semmit, a kapcsolat ellaposodott. Másfél év után újra együtt vagyunk...DE! Azalatt a másfél év alatt szert tett egy olyan kapcsolatra, amiből még mindig nem tud kilépni, illetve mint Barátnőt fogadja 3 hetenként. Kedveli, mint embert, jó vele beszélgetni, sütni-főzni - nekem ezt mondja. Állítólag szexuálisan nem érdekli őt a nő, de a nő erősen hajt arra is. Ezeken a hétvégeken - amikor én hazamegyek a gyerekeimhez - a nő ott alszik vele 1 ÁGYBAN!!! és ez általában 2-3 éjszaka. (A nő vidéken lakik.) Ja...és tudja, hogy a párom ismét velem van és együtt élünk. Tehát ezek az alkalmak számomra a kitaszítottság és bizonytalanság érzését keltik. Nem tudom, hihetek-e az önzetlen, szexmentes barátságban ebben az esetben.
Én úgy gondolom egy barátnál sincs szükség a sűrű találkozásokra, hiszen a közeli rokonokkal sem találkozunk ennyire sűrűn...Miért kell engem félretenni ha igazán szeret? Miért nem tudja lezárni az előző kapcsolatát, ha néha neki is terhes...vagy hazudik? Mindenesetre most is itthon vagyok a gyerekeimmel, miközben ők együtt töltik a hétvégét...Mit csináljak, hogy ne menjen tönkre a kapcsolatom és én sem...? Előre is köszönöm, ha választ kapok!
Üdvözlettel: Eszti

Válasz

Krén Zsuzsi üzente 16 éve

Miért ne létezhetne?Én élő példa vagyok rá, legjobb barátaim fiúk.Kulcsszó szerintem: emberként tekintünk egymásra :) szép napot! :) 

Válasz

Kóródy Tamás üzente 16 éve

Helló !  Úgy látom  megint  egyedüli  férfiként  kell  ilyen  komoly  kérdésben  nyilatkoznom.  Én  úgy  érzem  , erre a  kérdésre  igen  egyszerű  választ  tudok  adni.  A  két nem  közti  barátság  egyenesen  arányos  a  korunkkal.  Amint  az  ember  kezd  kicsit  idősödni , úgy  van  esély  erre  a  barátságra.  Én  most  is  , úgy  tapasztalom,  hogy ha például egy  nálam  fiatalabb  ,  ne adj  istem  egészen  fiatal lány, nő vagy  hölgynek  írok  , úgy  érzem  sok esetben  azonnal  úgy  reagál,  hogy  hát  elnézést  kér ha  esetleg hamis  illúziókat  táplált....stb. Pedig  még csak   fel sem merült  bennem  a  testi  kapcsolat  gondolata,  egyszerűen  csak  egy  jót beszélgetni,  ismerkedni ,  megismerni  új  gondolatokat  akartam .  Amint  közeledik az  évek  száma  a  két  partner  /barátnál/  ,  már  ezek  a  barátság gondolatok  mellett  egy  bizonyos  koron  belül  a  testiség  esetleges  esélye, lehetősége, hol  burkoltan  , hol  erőteljesebben  felmerűlhet. Amit  bizonyos  esetben  ,  ha  mindkét  nemnél    reális  és  érzelmi  értékrenden  alapulnak  és  van  érzelmi  talaja , még  ki  is  bontakozhat  és  ez  azt hiszem  igy  van  rendben.Tudván  azt  a  tényt,  hogy  ez a  nők  esetében  komoly  és  biztos érzelmi  kötödéseken  alapszik.   Aztán elérkeztünk  ahhoz  a  időszakhoz,  amikor  már  midkét  félnél  az  a  korszak  köszönt  be  amikor  már  ténylegesen  a   kapcsolatok erőssége, a baráti viszonyok  és  az  erős  érzelmi  kötödések  kerülnek  előtérbe. Nem  tudom  kedves hölgyeim,  mennyire  értenek  ezen  megállapításokkal  egyet , de  az eddigi  tapasztalataim alapján  probáltam  megfogalmazni  szerény  észrevételezéseimet.  Tamás 

Válasz

baráthné marika üzente 16 éve

 Előzmény: oszaczkylaszlone, 2007-10-17 06:10Szia Agnia!Az utólsó mondatod ismét válasz a leírtakra, és szerintem is igaz...puszi:Emike

Válasz

Szécsi Éva üzente 16 éve

Biztos van olyan, hogy külön nemüek közti barátság.Én nem tapasztaltam még ilyet.Bár ha jól belegondolok ,középiskolás koromban mintha elkezdödött volna egy barátság, de a fiú egy idő után többet is szeretett volna.Ezért is igaz az utolsó mondat:a megfelelő partner megtalálása nehéz!!Én sajnos nem találtam ilyen barátra.!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Létezik férfi és nő között barátság, higyjétek el. Sokkal őszintébben meg lehet vele beszélni 1-2 dolgot, mint egy barátnővel...Tényleg tudunk egymásnak "tippeket" adni, olyat, ami működik.

Válasz

Boros Katalin üzente 16 éve

Gyönyörű gondolatok és nagyon igazak!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Ághikám ! Nagyon tetszik, de igaz szó szerint amit leirtál.Szerintem is az utolsó mondat a válasz: A megfejtés tehát: semmi sem lehetetlen, csak a megfelelő partner megtalálása nehéz.És ha megtaláltuk, nagyon vigyázzunk rá, hogy örökre megmaradjon, mert egy igaz barát nagy kincs !

Válasz

oszaczky laszlone üzente 16 éve

Szia Agnia!Az utólsó mondatod ismét válasz a leírtakra, és szerintem is igaz...puszi:Emike

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu