Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Gazdag vagyok... Furcsa kijelentés... az emberek általában nem szokták ezt így kijelenteni, még akkor sem, ha úgy érzik, valóban azok. Ennek oka részben a telhetetlenség, részben pedig az irigyektől való félelem. Én azonban ki merem mondani. Sejthető, hogy itt nem az anyagi, pénzbeni gazdagságról van szó, hanem sokkal többről. Az IGAZI gazdagságról. Mert hiába van sok-sok pénzed, még simán lehetsz boldogtalan. Nem kell messzire menni, nézzünk csak szét a brazil szappanoperák táján, vagy a drogba menekülő sztárok világában, nem beszélve az állandóan rettegő, testőrök gyűrűjében közlekedő stresszes üzletemberekről. De hol van a hiba? Hisz mindenki a pénzért, a kenyérért küzd. Aztán a még több pénzért, majd azért, hogy felhalmozott vagyonát megtartsa. E körül forog az emberek minden gondolata. Hogy vagyontárgyakat gyűjtsenek, javakat szerezzenek. És mivel ez köti le minden figyelmüket és energiájukat, elmennek az Élet szépségei és az igazán értékes dolgok mellett. Mert a pénz nem minden.

Van sokkal nagyobb kincs is a pénznél, a vagyonnál. Ezek pedig a barátok, a család, összefoglalva a mély emberi kapcsolatok. Mert a pénzemet és a vagyonomat könnyen elveszíthetem, egy szempillantás alatt földönfutó lehetek. De ha van valaki, akihez ebben a helyzetben felmehetek, aki leültet, ken nekem egy vajas kenyeret, főz egy teát, és meghallgatja a gondjaimat, máris nem érzem magam annyira szerencsétlennek, magányosnak, reményvesztettnek. Ne feledjük, az igaz barát a bajban ismerszik meg. De ne is legyünk ennyire végletesek, tekintsük azt a helyzetet, amikor éppen nem vagyunk padlón, csak épp változás előtt áll az életünk, vagy urambocsá' nagy fába vágtuk a fejszénket. Ilyenkor nagyon nagy erőt ad, ha magunk mögött tudhatjuk a barátaink, családunk támogatását. Sokkal magabiztosabban merünk rálépni a járatlan útra, ha tudjuk, hogy tucatnyi kéz nyúl majd utánunk, ha megbotlunk. Ezek az emberek mosolyt varázsolnak az arcunkra, a legszebb élményeinket velük együtt éljük át. Hasznos tanácsokkal látnak el, kiállnak mellettünk, és bármikor készek indulni, ha szükség van rájuk. Nekem ez jelenti a valódi gazdagságot. Gazdagságot élményekben, érzelmekben, emlékekben, egyéniségekben, szeretetben, támogatásban, humorban és bölcsességben. Én gazdag vagyok. Vannak igaz barátaim, akik többet érnek mindenféle anyagi kincsnél. A pénz pótolható, a barátok nem. És pénzen nem vehetsz barátokat, viszont ha vannak barátaid, a pénzszerzéshez is optimális környezetből láthatsz hozzá. Ha pedig majd a halálod előtt lepereg előtted életed filmje, nem arra fogsz emlékezni, hogy mikor milyen vagyontárgyat vettél, hanem azokra az élményekre, amelyeket a barátaiddal és a családoddal éltél meg. Ezek a legnagyobb kincseitek. Vigyázzatok rájuk!

 

Én is vigyázok rájuk nagyon. Kik  is ők? Nézzétek meg a képgalériámban. 

„Az igazi barátok nem azok, akikkel leülsz egy órácskára dumálni és iszogatni. Az igazi barátokkal nem kell mindennap találkozni, az ember egyszerűen tudja, hogy ott vannak, ha szükség van rájuk.”

Drága Barátaim! Köszönöm, hogy vagytok nekem!

 

„A barátság az egyetlen olyan kapcsolat, amely kölcsönös, szabad választással jön létre. Nem velünk születik, mi teremtjük. Nem fertőzi meg semmilyen testi kapcsolat, vagy érdek. Nem akarunk egymástól semmit - egyszerűen csak jó együtt lenni. A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Hogy ismerem őt! Ez persze sejtelem, nem biztos hogy így van. Sosem tudhatjuk, mitől vagyunk otthon egymásban. De ha a barátomhoz megyek: hazamegyek.”
Müller Péter
 
 
„Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni.
Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni.
Gyere mellettem és légy a barátom.”
 Albert Camus

Címkék: barát barátság

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Ágnia!  Már megint megérintetted a szivemet, olyan szépeket irtál !

Válasz

Krén Zsuzsi üzente 16 éve

Jó, hogy újra írsz... :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Agnia! A szívemből szóltál...

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu