Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A technikai fejlődésnek köszönhetően egyre többféleképpen fejezhetjük ki gondolatainkat, érzéseinket, mondanivalóinkat embertársainknak, az Interneten használjuk az elektronikus levelezést és a chatet, mobiltelefonon az SMS-t.
Ezek egy speciális újfajta kommunikációt kínálatnak, mely oldja a gátlásokat.
Ezt a fajta kommunikációt sokan igénylik, főleg a fiatalok közül ahhoz, hogy kifejezzék érzelmeiket, elmondják mondanivalóikat, melyeket nem biztos, hogy egyéb formában lenne bátorságuk elmondani.
A fiatalok egy része bizonyos módon hozzászokott ehhez, ami velejárója a technikai fejlődésnek.
De nem káros-e ez egy bizonyos ponton túl?
Nem személytelenedik-e el túlságosan a mindennapi kommunikáció?
Lehet, húsz év múlva megszűnik a klasszikus leszólítás?
Bár az internetes ismerkedés egyre gyakoribb, így az ismerkedés izgalma veszik el.
Az a tény, hogy nem látom, de még csak nem is hallom azt, akivel nem is olyan jelentéktelen dolgokról csevegek, hiszen érzelmekről van szó, teljesen elveszti a helyzet intimitását és a mondanivaló komolyságát.
Nem látom az illető szemét, arcát, gesztusait, nem hallom a hangját.
És pontosan az ilyen dolgok azok, amelyek ismerkedésnél a legfontosabbak, hiszen bár, nem a külső a fontos, mégis ezek a tulajdonságok a legszembetűnőbbek első látásra.
Ilyen a digitális ismerkedésnél nincs, vagyis akkor, mondjuk tíz év múlva eltűnik a szerelem első látásra?

Jó reggelt, szép napot mindenkinek!

32097_017859_normal

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Gyôrfi Sasa üzente 2 hónapja

Ez nagyon érdekes

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Szia Agnia!Annak idején a férjemmel úgy ismerkedtünk meg, hogy a villamoson összefutott a pillantásunk és utána mertünk szóbaállni egymással... Rá 3 hónapra összeházasodtunk és 7 évig éltünk együtt. Igaz, hogy ez 10 éve volt, és már mindketten új társra találtunk, de attól ez még szerelem volt első látásra. Még valami: számomra te is azok közé tartozol, akikkel szívesen beszélgetek vagy levelezek.Előzmény: agnia, 2007-08-14 10:47Szia bogyó !A mimika, a tekintet, a hanglejtés, az első kézfogás sokat elárul egy emberről. Most pl. milyen jó lett volna, ha látom az arcodat, miközben ezt írod nekem. Itt a networkon is összeakadtam már jó pár olyan emberrel, akiket nagyon szívesen megismernék élőben is. Milyen szép is a szerelem első látásra...én már csak tudom, volt benne részem. De olyan is volt, hogy itt a virtuális világban ismerkedtem meg valakivel, akivel aztán sokáig csak telefono beszélgettünk, és én beleszerettem a hangjába, úgy, hogy még csak egy fényképet sem láttam róla. Volt is nagy izgalom az első személyes találkozónk előtt. A dolog heppienddel végződött, azt láttuk egymásban, amit elképzeltünk:-)).  Előzmény: bogyo, 2007-08-14 07:31Bizonyított tény, hogy a mostani tizenévesek, már feleannyit sem képesek elmondani egymásnak személyesen, mint a tőlük idősebbek. Pontosan az smsek, chatek stb. megszokása miatt. Könnyebb úgy elmondani másoknak, mi történt veled, ha nem kell közben az arcukat is figyelned. A felnőttek közül is sokan vannak, akik egy "gép mögé bújva" hihetetlenül jókat "csevegnek", de ha személyes beszélgetésre kerül sor, csak zavartan hallgatnak...Úgy gondolom, ez nehezíti az ismerkedést, az "első látásra szerelem" kialakulását, de ugyanakkor hiszem, hogy ez sohasem fog elmúlni. Szükség van rá. 

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszönöm, hogy olvashattam a véleményedet, gondolatodat a témáról. Ezeket a felvetett kételyeket, személytelenségnek tűnő kapcsolatokat valamennyire oldja a SKYPE, persze nem pótolja a személyes varázst.

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Magdikám!Én is azt veszem észre magamon, hogy kezdek a gépem rabja lenni. Én is ezzel kelek, ezzel fekszek, és sajnos egyre kevesebbet veszek kezembe egy-egy könyvet, verseskötet, mert amire kíváncsi vagyok, megkeresem itt a neten. Pedig régen nagyon szerettem olvasni. Nagyon szerettem a lányomnak esténként mesélni, olyankor mellébújtam az ágyba, és ezeket a meghitt pillanatokat ő sem feledte el, ma is sokszor emlegeti. Sosem érdekelt, hogy nem látom a híradót, az esti filmek elejét, ezek az összebújós mesélések sokkal többet jelentettek a számomra. Előzmény: Magoca, 2007-08-14 08:58Ágika! Gratulálok már megint jó témát inditottál, amihez én is hozzászolók.Igen a technika fejöldik, még pedig nagyon gyorsan. A ma született gyerekek előbb tudnak számitógépezni, mint beszélni. Amit látnak a szüleiktől, ök is azt csinálják. Szerintem elmaradnak azok a meghitt esti mesék, amiken a mi is és a mi gyerekeink felnőttek. A szülők is nagyon sokat tehetnének, azzol, hogy többet beszélgessenek a gyerekeikkel,a meleg szeretetteljes emberi kapcsolatokról, fiú -lány és a szerelem majd a család fontos szerepéről. A mai rohanó világban sajnos semmire nincs idő.Mindenki egyre több időt tölt a számitógép előtt, de nemcsak a fiatalok, hanem a felnöttek is.Találtam egy nagyon jó,ideillő verset - kedvenc költőmtől- és rátettem egy képemre. Mint látható én is két gépen dolgozom, én is úgy érzem az utobbi időben egyre több időt töltök a gép előtt, egyrészt a munkám rákényszerit, másrészt azzal kelek, azzal fekszem, hogy netezek. Ez a komputer fóbia.

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Szia bogyó !A mimika, a tekintet, a hanglejtés, az első kézfogás sokat elárul egy emberről. Most pl. milyen jó lett volna, ha látom az arcodat, miközben ezt írod nekem. Itt a networkon is összeakadtam már jó pár olyan emberrel, akiket nagyon szívesen megismernék élőben is. Milyen szép is a szerelem első látásra...én már csak tudom, volt benne részem. De olyan is volt, hogy itt a virtuális világban ismerkedtem meg valakivel, akivel aztán sokáig csak telefono beszélgettünk, és én beleszerettem a hangjába, úgy, hogy még csak egy fényképet sem láttam róla. Volt is nagy izgalom az első személyes találkozónk előtt. A dolog heppienddel végződött, azt láttuk egymásban, amit elképzeltünk:-)).  Előzmény: bogyo, 2007-08-14 07:31Bizonyított tény, hogy a mostani tizenévesek, már feleannyit sem képesek elmondani egymásnak személyesen, mint a tőlük idősebbek. Pontosan az smsek, chatek stb. megszokása miatt. Könnyebb úgy elmondani másoknak, mi történt veled, ha nem kell közben az arcukat is figyelned. A felnőttek közül is sokan vannak, akik egy "gép mögé bújva" hihetetlenül jókat "csevegnek", de ha személyes beszélgetésre kerül sor, csak zavartan hallgatnak...Úgy gondolom, ez nehezíti az ismerkedést, az "első látásra szerelem" kialakulását, de ugyanakkor hiszem, hogy ez sohasem fog elmúlni. Szükség van rá. 

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Ágika!  Gratulálok már megint jó témát inditottál, amihez én is hozzászolók.Igen a technika fejöldik, még pedig nagyon gyorsan. A ma született gyerekek előbb tudnak számitógépezni, mint beszélni. Amit látnak a szüleiktől, ök is azt csinálják. Szerintem elmaradnak azok a meghitt esti mesék, amiken a mi is és a mi gyerekeink felnőttek. A szülők is nagyon sokat tehetnének,  azzol, hogy többet  beszélgessenek a gyerekeikkel,a meleg szeretetteljes emberi kapcsolatokról, fiú -lány és a szerelem majd  a család fontos szerepéről. A mai rohanó világban sajnos semmire nincs idő.Mindenki egyre több időt tölt a számitógép előtt, de nemcsak a fiatalok, hanem a felnöttek is.Találtam egy nagyon jó,ideillő verset - kedvenc költőmtől- és rátettem egy képemre. Mint látható én is két gépen dolgozom, én is úgy érzem az utobbi időben egyre több időt töltök a gép előtt, egyrészt a munkám rákényszerit, másrészt azzal kelek, azzal fekszem, hogy netezek. Ez a komputer fóbia.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Bizonyított tény, hogy a mostani tizenévesek, már feleannyit sem képesek elmondani egymásnak személyesen, mint a tőlük idősebbek. Pontosan az smsek, chatek stb. megszokása miatt. Könnyebb úgy elmondani másoknak, mi történt veled, ha nem kell közben az arcukat is figyelned. A felnőttek közül is sokan vannak, akik egy "gép mögé bújva" hihetetlenül jókat "csevegnek", de ha személyes beszélgetésre kerül sor, csak zavartan hallgatnak...Úgy gondolom, ez nehezíti az ismerkedést, az "első látásra szerelem" kialakulását, de ugyanakkor hiszem, hogy ez sohasem fog elmúlni. Szükség van rá. 

Válasz

oszaczky laszlone üzente 16 éve

Szia Ágikám!A világ olyan óriási fejlődésen megy keresztül nap mint nap, hogy a feltett kérdésedre én már biztos, de talán még Te sem kapsz választ.puszi: Emike

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu