Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Gyermekkoromban, otthon nálunk mindenki olvasott. Anyám is, apám is, nagyszüleim is. Ahogy elnéztem az arcukat, amint a könyv fölé hajolva hol elmosolyodnak, hol elkomorodnak, hol meg feszült izgalommal lapoznak egyet, azon gondolkoztam: hol járnak? Meg se hallják, ha szólok hozzájuk, s ha végre rám figyelnek, mintha visszajöttek volna valahonnan. Miért nem visznek engem is magukkal?
Mi van a könyvekben, mi az a titok, amit nem osztanak meg velem?
Aztán megtanultam olvasni. És megtudtam, mi a könyvek titka. Az, hogy minden bennük van. Nemcsak a tündérek, a manók, királykisasszonyok, a gonosz boszorkányok, hanem én is meg te is, örömeinkkel, gondjainkkal, vágyainkkal, bánatunkkal, benne van a jó meg a rossz, az igaz és a hamis, a természet, a világmindenség; ez mind, mind elfér a könyvekben.
Nyisd ki a könyvet! Megosztja veled minden titkát.

48691_117896_normal

 

 

Címkék: könyv olvasás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Ezt ugyan nem juttattad el hozzám, de megtaláltam a cimkéid között keresgélve. Már megint egy olyan terület, amely számomra is az egyik legfontosabb dolog a világon.
Már kicsi koromban segédkeztem a kis falusi könyvtárban, mert hihetetlenül izgalmasnak találtam mindazt, amit a könyvekben leltem.
Talán azért is válaszottam egyik szakomnak a főiskolán a könyvtár szakot.
Nagyon-nagyon sokat olvastam, kicsi koromban meg sem jegyeztem a címeket, szerzőket.
De én is mindig úgy olvastam, hogy beleéltem magam a történetbe, s azonosultam valamelyik szereplővel. Elképzeltem azt, hogy melyik szereplő milyen lehet, hogyan néz ki, milyen a táj, ahol a történet játszódik ... stb.
Ezért van néha, amikor egy megfilmesített változatát nézem egy regénynek például, hogy hiányzérzetem támad, vagy nem tartom jónak a szereplők kiválasztását, vagy a szinkront...
Szerencsére a gyermekemet is rá tudtam vezetni a könyvek iránti rajongásra.
Egyébként aki sokat olvas, annak a szókincse sokkal, de sokkal nagyobb, mint azé, aki ezt a csodálatos tevékenységet nem műveli.
Megnézhetjük a mai középiskolásokat, akiknek - persze tisztelet az elenyésző számú kivételnek - minimális a szókincsük, és a képzelőerejük és igen alacsony szinten áll.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Életed nyitott könyv,amelyböl jót vagy rosszattanulnak az emberek.Rajtad is áll, hogy jobbakvagy rosszabbak lesznek-e,amikor "beleolvasnak"hétköznapjaidba és ünnepeidbe.Tedd számukra kedvesolvasmánnyá a lapokat.Ne számold,hanem élvezd a napokat.Simon András

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

A könyv számomra is fontos dolog, már csak azért is, mert az alapszakmám könyvkötő... és persze, imádok olvasni, csak mostanában egyre kevesebb idő jut rá...Ha esetleg "könykiadásra" szánnád magad, lehet, hogy tudok neked ebben segíteni, Ági.:-)

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Ha megfelelő anyagi hátterem lenne, lehet, megtettem volna már. Mivel ilyen forrás nem áll jelen pillanatban a randelkezésemre:-((, így marad továbbra is az elektronikus rögzítés. Köszönöm a sok bíztatást, amit Tőled kapok. Előzmény: cszoli, 2007-09-17 07:40Ez az eszköz ami mások gondolatát(még ha régen élt is) közvetíti feléd.Ezért kellene a te gondolataidat is(nem csak elektrónikusan)rögzíteni,

Válasz

Császár Zoltán üzente 16 éve

Ez az eszköz ami mások gondolatát(még ha régen élt is) közvetíti feléd.Ezért kellene a te gondolataidat is(nem csak elektrónikusan)rögzíteni,

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu