Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mi a TED és a TEDx?

a debreceniek bemutatkozása


A TED 1984-ben indult Kaliforniában egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, és mára világszerte fogalommá vált. A világ talán legizgalmasabb, legkeresettebb és legkomolyabb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája, amely az Ideas Worth Spreading (gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni) szlogen fogalmaz meg legtömörebben. A TED konferenciák 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek. Az előadók között szerepeltek Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson vagy Bono. A TED konferenciákon az előadásokról videó készül, melyek az események után bárki számára ingyenesen elérhetőek. Az elmúlt évek összes előadása megtekinthető, így igazán érdemes eltölteni néhány órát a http://www.ted.com/ oldalon.

http://www.tedxnagyerdo.com/ted/


Kapcsolódó magyar nyelvű honlapok a teljesség igénye nélkül:

http://www.tedxyouthatbudapest.com/

http://www.tedxnagyerdo.com/

http://www.facebook.com/tedxy

http://www.youtube.com/user/TEDxYouthBp

http://www.mohaonline.hu/

http://www.hangulatjelentés.hu/drupal6/index.php


Egy beharangozó videó:

http://www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=720294&pid=278850

( mmsh://80.249.172.28/video/2012_03/10010026836824.wmv?MSWMExt=.asf )


A budapesti közvetítés élőben (most van)

Silverlight (a plugin szükséges hozzá)

http://www.tedxyouthatbudapest.com/hu-HU/OnlineVideoKozvetites.aspx.

MMS (videólejátszóval megnyitva, ha nincs silverlight plugin)

mms://web.rentit.hu/tedxy



Néhány videó (a hozzászólásokból)


Lantai-Csont Gergely - aki szerint alázat nélkül nincs siker

A TEDxYouth@Budapest bemutatja Lantai-Csont Gergelyt, a 2012. november 17-i "Mi kell a sikerhez?" című konferencia egyik előadóját. Gergely szerint a siker kulcsa az alázat, mely nélkül sosem jutott volna el zárt közösségek, kultúrák, vallások, szekták mélyére. Fotóival a legnagyobb haza magazinok, többek között a National Geographic Magyarország hasábjain lehet találkozni.

http://www.tedxyouthatbudapest.com/hu-HU/Video/TedxYouth_Budapest_2012_Lantai_Csont_Gergely.aspx


Halász Áron: Biciklisták márpedig nincsenek

Biciklis blogger, aktivista. Az ELTE hallgatója, de mindig is az érdekelte igazán, hogyan tudna egy jobb városban élni. A biciklire elsősorban, mint közlekedési eszközre tekint, de tudja, az annál sokkal több: egy várost, kis és nagyobb közösségek életét lehet vele jobbá tenni. Kezdetek óta Critical Mass szervező, részt vett helyi szerveződésekben, akciókat talált ki és szervezett meg. 2009 elején barátaival elindította a Cyclechic.hu blogot, ami a biciklizésről alkotott kép átformálásával teszi népszerűvé a városi kerékpározást. Előadását azoknak ajánlja, akik szerint a biciklizés nem olyan természetes, mint bármi más, és azoknak, akik nem hiszik el, hogy egy egyszerűnek tűnő dologgal is óriási eredményeket lehet elérni.

http://www.tedxyouthatbudapest.com/hu-HU/Video/TedxYouth_Budapest_2011_Halasz_Aron_eloadas.aspx


Hajnóczy Soma: Semmi sem lehetetlen

TEDxYouth@Budapest 2011
Bűvészvilágbajnok, igazi varázsló. A szórakoztatás, a színpad és az utazás határozza meg az életét. Előadásában megosztja velünk, mi rejtőzik az illúziók mögött. Ajánljuk mindenkinek, aki kíváncsi, mi mindenre tanította meg őt az illúzió világa az életről, és érdekli, milyen a bűvész, ha az életet varázsolja. Hiszen nem minden az, aminek látszik!

http://www.youtube.com/watch?v=P7hH9kFZV-Q


Ken Robinson szerint az iskola kiöli a kreativitást

http://www.ted.com/talks/lang/hu/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html


Bogár Bence az álmok megvalósításáról
TEDxYouth@Budapest 2011

A TEDxYouth@Budapest bemutatja Bogár Bencét, a 2011. november 18-ai Kreatív géniusz című konferencia egyik előadóját. Bence a Kitchen Budapest munkatársaként az ötletbe vetett hit, a csapatmunka, a szaktudás és ezek kapcsolatait, vagy egyszerűbben: a sikeres startup vállalkozások receptjét kutatja.

http://www.youtube.com/watch?v=xPz7gUsd1zM


Aimee Mullins: A hátrányos helyzetből adódó lehetőségek

http://www.ted.com/talks/lang/hu/aimee_mullins_the_opportunity_of_adversity.html



a budapestiek bemutatkozása

Rólunk

Célunk felfedezni, bemutatni fiatal, erős, alkotó szellemi közösségeket és integrálni őket az inspiráló TEDx közösségbe, ahol lehetőségük lehet fejlődni, kutatni, alkotni. Ha ismersz ilyen fiatalokat, oszd meg velünk!

info kukac tedxy dot hu


Küldetés

Felfedezni és bemutatni, egy fiatal, erős, alkotó szellemi közösséget, és olyan fórumot teremteni számukra - és mindenki számára - ahol lehetőséget kapnak további fejlődésre, kutatásra, alkotásra. A TEDxY@BP platform a kapcsolatteremtésre és az együttgondolkodásra.


A cégről röviden

A TEDxYouth a TED-del szoros kapcsolatot ápoló új platform, amely a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutat be.


A TED és TEDx partnerei először 2010. November 20-án (ENSZ Egyetemes Gyereknap) „egyidőben”, világszerte több mint 40 városban rendeztek TEDxYouth eseményeket, ehhez kapcsolódott, és kapcsolódik idén is a TEDxYouth@Budapest, amelyet a HVG Kiadó szervez.


Ezen a napon

a világ a fiatalokra figyel, az innovatív, friss, újító ötletekre és nézőpontokra, gyerekek, fiatalok által megvalósított projektekre és ifjú kiválóságokra – hiszen a jövő az ő kezünkben van. Különleges látásmódjuk, érzékenységük, nyitottságuk segíthet más szemszögből látni a világot és magunkat.

www.tedxyouthatbudapest.com


Egy szösszenetnyi TEDxYouth ajánló a LeCool magazinban

network.hu

(a kép forrása: http://budapest.lecool.com/budapest/hu/issue/1240 )

 

 

A 2011-es TEDxYouth-ról

bővebb információ és videók a linken, mely itt a szöveg alatt jobbra található

 

30 alatt befutottak a TEDxYouth Budapesten

 

Mi az a TED? A TED legenda, a TED vallás, a TED a professzionalizmus dicsérete, amúgy meg egy konferencia, ahol tudományos, szakmai és civil eredményekről beszélnek sikeres emberek szórakoztatóan és lenyűgözően. Így kritikát írni róla sem hálás feladat, hisz már a jelenség meghatározása is csak szuperlatívuszokban sikerült. Nem is vállalkozunk e hálátlan szerepre, csak az érdekel mi van a magyar fiatalokkal a TED merítés szerint. 2011.12.21. (írta/forrás: Lebhardt Olivér)

 

November 18-án a TEDxYouth konferenciáján jártunk. Az TED mozaikszó, a Technology - Entertainment - Design szavakból, az x pedig azt jelenti, hogy független szervezésű, ám a TED szigorú szabványait betartó, a TED által elismert rendezvény. És mivel Youth, a nagy TED-del ellentétben 30 év a felső korhatár. Start up vagy vállalkozás?

 

A rendezvény 4 szekcióból áll össze, a szekciókat egy ún. mentor moderálja. A mentor ez esetben fellengzős megfogalmazása a műsorvezetőnek. Közülük Bojár Gábort és Halácsy Pétert emelem ki, már csak azért is, mert ritkán lehet így egymás mellett látni régi vágású vállalkozót és fiatal start up alapítót. Bojár az ArchiCAD építész program, Halácsy a Prezi.com prezentációs eszköz kitalálója. Míg előbbi a rendszerszerű gondolkodás, addig fiatalabb kollégája a kísérletezés, a sokszor értelmetlennek látszó játékok izgatják. Noha Bojár a siker receptjéről tart elődadást , Halácsynál semmilyen jel nem mutat arra, hogy hinne a receptekben. Halácsy pikirt, nyugodtan lenerd-özi a nerdeket, miközben minden idők legironikusabb szponzori köszönetnyilvánítását prezentálja. Bojár ezzel szemben folyamatosan le van nyűgözve, még ha a zenés produkció alatt kicsit feszeng is.

Címkék: alkot alkotás civil cselekvés design egyetemes előadás entertainment fejlődés fiatal fórum gondolatébresztő gyerekek innováció inspriráló intenzív jövő kalifornia kapcsolat know-how konferencia kutatás közösség látásmód magyarország mentor nyitottság platform projekt szakmai szellemi szellemiség szemszög technology ted tedx tedxyouth tervezés tudományos világ világszerte életszerű érzékenység

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu