Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Imre blogja - 2010. január

Házakat építenek műanyag palackokból


Új divat hódít Dél-Amerikában: műanyag palackokból építenek házakat. Az új módinak két nagy előnye is van: olcsón lehet építkezni és eltűnik a veszélyes szemét jelentős része.

A kólás üvegek és más hasonló PET palackok rengeteg gondot okoznak, hiszen nehezen bomlanak le és munkaigényes a kiválogatásuk és összepréselésük. Ezért aztán a szeméttelepeken a felhalmozott szemét jelentős részét teszik ki.

Címkék: felhasználás környezetbarát műanyag napkollektor palack pet újrahaszmosítás

Tovább 

 

2010. január 9.

Még ma és holnap lehet szavazni az év közönségdíjas pénzérméjére egy internetes oldalon. Az olvasók húsz válogatott érme közül választhatják ki a nekik leginkább tetszőt. Magyarországot a Tokaji Történelmi Borvidéket ábrázoló ezüst  forintos képviseli.

 

Ebben az évben is meghirdette az év pénzérméje szavazást a numismaster.com, érdekes pénzérmékkel és érmegyűjtéssel foglalkozó internetes honlap. Az eddigi két közönségdíjból mindkettőt magyar veretnek sikerült elnyernie.

Címkék: gyulai vár kazinczy kálvin magyarország mnb numismaster.com tokaji történelmi borvidék érme

Tovább 

A száz évvel ezelőtt készített tárgyak sokkal tartósabbak, mint maiak, erre a legjobb példa a világ leghosszabb idő óta világító villanykörtéje: 109 éve ontja magából a fényt. Csodájára járnak a Guinness-rekord égőnek.

 

A világ legöregebb villanykörtéje 109 éve világít, nem meglepő, hogy több ezres rajongótáborral és saját weboldallal weboldallal büszkélkedhet. A centenáriumi villanykörte 1901 óta ontja a fényt az észak-kaliforniai, livermore-i tűzoltóállomáson.

Címkék: 1901 guiness legtartósabb rekord villanykörte weboldal

Tovább 

2010. január 2. 12:11, Szombat - Forrás: MTI

Több mint tízezer, fekete-fehér és színes fotó kerül fel az internetre a forradalom előtti Oroszországról a Runyiversz könyvtárportálra.

 


A honlapra a kor híres fotóművészei - Alekszandr Grekov, Ivan Barsevszkij, Karl Bulla, Andrej Denyer, Makszim Dmitrijev, Andrej Karelin, William Carrick, Szergej Levickij, Szergej Prokudin-Gorszkij és mások - által a XIX. században és a XX. század elején készített felvételeket teszik fel - közölte Roman Gyacskov, a sajtószolgálat munkatársa.

Címkék: digitalizált fakszimilekönyvtár forradalom fotó internet könyvtárportál oroszország runyiverz

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu