Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Imre blogja - 2009. december

A kínai holdkalendárium szerint a Föld Bivaly (Chi Chou) éve kapcsán áttekintjük, mire számíthatnak az egyes jegyek szülöttei, főként abban a tekintetben, hogy miként viszonyuljanak az ezt az évet meghatározó, irányító erőkhöz.

A kínai Új Év 2009. január 26-án kezdődik és 2010 február 13-án ér véget - ez a Bivaly éve.

 

A kínai asztrológia ugyancsak tizenkét jegyet vesz alapul, de ezek nem egy-egy harminc-harmincegy napos időszakra vonatkoznak, nem addig vannak érvényben, amíg a Nap egy-egy állatövi jegyben vándorol (mint a nyugati asztrológia Kostól Halakig tartó zodiákusa), hanem éveket rendel a kínai állatöv képviselőihez.

Címkék: bivaly horoszkóp kínai év

Tovább 

2009. 12. 23., 10:01 (origo)

Egy nap híján 232 évvel ezelőtt, 1777. december 24-én történt, hogy James Cook kapitány megpillantott egy szigetet a Csendes-óceánban, amit a nevezetes nap után elnevezett Karácsony-szigetnek. Ma ez az a hely a Földön, ahova az időzónák miatt a legkorábban érkezik el a Szenteste. Érdekesség, hogy még legalább öt ugyanilyen nevű hely van a világon, de formája miatt talán ez tekinthető a legkülönlegesebbnek.

 

A sziget helyi nevén Kiritimati, ami az angol "christmas" szó kiejtés utáni átirata (ez alatt azt kell érteni, hogy kiribatiul a "ti" betűpárt "sz"-nek ejtik).

Címkék: betlehem karácsony műholdkép szenteste

Tovább 

Néhány példát mutatok be saját levelezésemből az elektronikus levélben terjengő internetes kacsák közül , és bemutatom azokat a momentumokat, amelyek alapján gyanút foghat a kevésbé hozzáértő felhasználó is, valamint azt a technikát, ahogyan pontos választ kaphatunk a kapott gyanús üzenet mibenlétéről. A közölt hivatkozások táján egyébként rengeteg egyéb hoax között lehet csemegézni.

 

1. Vírusriadó

Talán a leggyakoribb hoax.-típus. Szerzője azt a misztikumot használja ki, amely a nem informatikus felhasználók között a programozást, a szoftvereket (köztük a rosszindulatúakat) övezi.

Címkék: hallmark hoax kacsa lánclevél rémhír spam továbbított levél

Tovább 

Napjainkban a meteorológiai elõrejelzés egyre fontosabb szerephez jut az alkalmazott meteorológián belül, ugyanakkor a prognózisok bemutatásához használt térképek minõsége elmarad az általánosan elvárható szinttõl. Ez több okra vezethetõ vissza, azonban mind közül a legfontosabb, hogy meteorológiai kartográfia, mint interdiszciplináris terület, valódi mostohagyermeke mind a meteorológiának, mind a térképészetnek. A meteorológusok számára a várható idõjárás bemutatásához a térkép valóban csak egy alap, amit nap mint nap használnak, ugyanakkor a rosszul elkészített alaptérkép az egész elõrejelzést hiteltelenné teheti.

Címkék: időjárás internet meteorológia sajtó televízió térkép

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu