A téli
időszakban, amikor kevés a friss zöldség és gyümölcs,
fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag csírát.
Élelmiszerbiztonsági szakértők szerint érdemes azonban néhány
dologra odafigyelni.
A
csírák áldásos hatása ősidők óta jól ismert. Vannak közöttük
lágy, markáns, pikáns és kifejezetten csípős ízűek is. Magas
a vitamintartalmuk, jelentős az aminosav-, az enzim-, az
antioxidáns- és az ásványi anyag tartalmuk, és ezáltal fontos,
értékes – és nem utolsó sorban finom – tápanyagforrást
jelentenek.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Csíra kisokos – nem árt az óvatosság
12 éve | 0 hozzászólás
A téli időszakban, amikor kevés a friss zöldség és gyümölcs, fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag csírát. Élelmiszerbiztonsági szakértők szerint érdemes azonban néhány dologra odafigyelni.
A csírák áldásos hatása ősidők óta jól ismert. Vannak közöttük lágy, markáns, pikáns és kifejezetten csípős ízűek is. Magas a vitamintartalmuk, jelentős az aminosav-, az enzim-, az antioxidáns- és az ásványi anyag tartalmuk, és ezáltal fontos, értékes – és nem utolsó sorban finom – tápanyagforrást jelentenek.
Címkék: csíra egészség egészséges életmód táplálkozás vásárlás élelmiszer étel
Tovább