Kis türelmet...
Hozzávalók:
Tészta:
80 dkg liszt,
1 csapott ek. só,
1.5 dl olaj,
fél liter tej,
5 dkg élesztő.
Krém és diszítés:
1 Rama,
4 tojássárgája,
1 kanál tejföl,
só,
szezámmag(de lehet sajttal is).
Elkészítés:
A hozzávalókból a langyos tejben felfutatott élesztővel puha tésztát
gyúrunk. 4 cipóra osztjuk és kb. gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A
lapokat egyenként megkenjük a következő krémmel: 3 tojás sárgáját 1
Rama-val és kevés sóval kikeverünk. A tésztát feltekerjük és
felvagdossuk háromszögekre. Fél órát kelesztjük.
Ne rakjuk szorosan a tepsibe!
Sütés előtt megkenjük 1 kanál tejföl és 1 tojássárgája keverékével
és megszórjuk szezámmaggal (vagy sajttal, esetleg köménymaggal, ki
mivel szereti)
Jó étvágyat!
A képen látható süteményt nem én sütöttem, de amit én készítek is ilyen, vagy talán szebb is!
Amikor a margarinos tojással megkenjük a lapokat, meglehet szórni sajttal, vagy esetlek kolbász kockákkal, vagy ízlés és fantázia szerint!
Én általában 1 dl olajat használok, és 1 púpos evőkanál zsírt, így sokkal puhább lesz a tésztája, és még másnap is finomabb!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csodatészta
Krumplis pogácsa
Tejfölös pogácsa
Sajtkrémes fánk