Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Szezámmagos háromszögek

Hozzávalók:
Tészta:
80 dkg liszt,
1 csapott ek. só,
1.5 dl olaj,
fél liter tej,
5 dkg élesztő.

Krém és diszítés:
1 Rama,
4 tojássárgája,
1 kanál tejföl,
só,
szezámmag(de lehet sajttal is).

Elkészítés:
A hozzávalókból a langyos tejben felfutatott élesztővel puha tésztát gyúrunk. 4 cipóra osztjuk és kb. gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük a következő krémmel: 3 tojás sárgáját 1 Rama-val és kevés sóval kikeverünk. A tésztát feltekerjük és felvagdossuk háromszögekre. Fél órát kelesztjük.
Ne rakjuk szorosan a tepsibe!
Sütés előtt megkenjük 1 kanál tejföl és 1 tojássárgája keverékével és megszórjuk szezámmaggal (vagy sajttal, esetleg köménymaggal, ki mivel szereti)

Jó étvágyat!

 

 

A képen látható süteményt nem én sütöttem, de amit én készítek is ilyen, vagy talán szebb is!

 

Amikor a margarinos tojással megkenjük a lapokat, meglehet szórni sajttal, vagy esetlek kolbász kockákkal, vagy ízlés és fantázia szerint!

 

Én általában 1 dl olajat használok, és 1 púpos evőkanál zsírt, így sokkal puhább lesz a tésztája, és még másnap is finomabb!

network.hu

 

Címkék: sós sütemény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

suta magdolna üzente 15 éve

okvetlen kipróbálom

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu