Kis türelmet...
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg porcukor
1 tojás
4 dkg margarin
2 evőkanál méz
2 evőkanál tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg liszt
8 tojásos piskóta
Krém:
20 dkg margarin
1 vaníliás puding
3 dl tej
15 dkg cukor
1 vanília
A tetejére:
Porcukor vagy csokoládémáz.
A porcukrot a tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a kissé megolvasztott margarint és a mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól összegyúrjuk, majd kettéosztva 2 vékony lapot sütünk belőle.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók a mézes laphoz: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30*25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra, sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.
Töltelék: 0. 5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. meleg víz, 6 ek. liszt, 2 ek. keserű kakaó, 1 cs. sütőpor.
Tejszínes krém: 5 dl Hulala, 1 cs. étkezési zselatin, 1 ek. folyékony méz, 1/2 kávéskanál vaníliaaroma /én kihagytam/.
Csokoládés krém: 15 dkg csokoládé, 10 dkg margarin, 1 ek. víz, 2 ek. olaj.
Bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin, 3 ek. olaj, 1 ek. porcukor.
1. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 20 dkg margarin, fél citrom leve,1-1dl tej és tejföl,1 tojás,só.
A krémhez: 12 dkg vaj, 3 kockasajt, 2 evőkanál tejföl,só.
A díszítéshez: 15 dkg trappista vagy más kemény reszelhető sajt.
A tésztához a tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a többi alapanyaggal összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen. 30 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk úgy, hogy mindig 1 sima, 1 pedig a közepén kilyukasztott pogácsa legyen.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók :
tészta :
2 evőkanál méz
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
8 dkg Rama margarin
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
kevés tej.
A liszt kivételével a többi hozzávalót gőz felett felolvasszuk, és a liszttel összedolgozzuk.
4 lapot sütünk belőle (én 3-at szoktam).
Krém :
fél liter tej
5 evőkanál liszt
Ezt felfőzzük, és kihűtjük.
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Ezt habosra kavarjuk,és a másikkal összedolgozzuk.
A lapokat megtöltjük,és a tetejére csokimázat teszünk.
Ezt is fel kell jegyeznem, ezt is találtam!
A hússzeleteket befűszerezve megsütjük pici olajon és egy tálra félretesszük. A maradék olajban egy kiskanál mézet 2 evőkanál mustárral összekeverünk, egy percig pirítjuk, só, bors, kerül rá, majd 2 dl tejszínnel felöntjük és összeforraljuk. A szeleteket belerakjuk és még egy percig főzzük...és kész!
Mazsolás rizs, ahogy én csinálom: Egy edénybe kevés olajat teszek és egy kevéske vöröshagymát apróra vágva kevés ideig pirítom, majd ízlés szerint kevés őrölt borsot teszek bele, összekeverem.
15 éve | 0 hozzászólás
Ezt a receptet is találtam!
Hozzávalók: 1 kg liszt, kb. 6 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag élesztő, 1 dl olaj, 1 evőkanál só, pici cukor.
A hozzávalókból kissé lágyabb kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk.
Egyenként jó vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a következő krémmel: 1 cs. Rama margarint 1 kk. sóval, 1 tojással, 15-20 dkg reszelt sajttal jól kikeverünk.
A tésztát ezután feltekerjük mint a bejglit. Ferdén vágjuk / I / I / I, a tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal, hántolt napraforgó maggal, mindenki saját ízlése szerint.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm-esre, nyújtjuk.
Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.
A hab készítése: Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor
24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük.
Hozzávalók: A tésztához: 6 db tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. csokis pudingpor, 16 dkg fruktóz, 2 kk. sütőpor.
A krémhez: 5-6 db alma, 9 dl tej, 4 cs. vaníliás pudingpor, 16 dkg fruktóz, 20 dkg margarin, reszelt citromhéj, ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé.
A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 2 dkg fruktóz, 4 cl víz.
Nem tudom látjátok-e, de a tésztában semmi liszt nincs!!!
3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 8 dkg fruktózzal.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Piskóta recept
15 éve | 0 hozzászólás
Elment a kedved a piskóta sütéstől? Na akkor „piskótázz” ide! Nagyon gyors és nagyon finom!
Pár hasznos jó tanács anyáink, nagyanyáink praktikájából!
Úgy kezdem, hogy begyújtom a sütőt, előkészítem a tepsit, /zsírozás, lisztezés esetleg sütőpapír/ mert 5 percen belül kész a massza, és már sülhet is.
Egy műanyag edénybe kimérek 24 dkg lisztet, hogy meddig ér, azt megjelölöm az edényt kívülről alkoholos filc-tollal, /évekig nem kopik le/, majd 24 dkg cukrot, azt is bejelölöm.
Címkék: sütemény
Tovább