Kis türelmet...
Hozzávalók:
10 dkg porcukor
1 tojás
4 dkg margarin
2 evőkanál méz
2 evőkanál tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg liszt
8 tojásos piskóta
Krém:
20 dkg margarin
1 vaníliás puding
3 dl tej
15 dkg cukor
1 vanília
A tetejére:
Porcukor vagy csokoládémáz.
A porcukrot a tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a kissé megolvasztott margarint és a mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól összegyúrjuk, majd kettéosztva 2 vékony lapot sütünk belőle. A 8 tojásból piskótát sütünk. A piskótát baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A pudingport 3 dl tejjel megfőzzük, ha kihűlt, akkor a porcukorral kikevert margarinhoz adjuk.
Az egyik mézes lapot megkenjük vaníliakrémmel, majd rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Erre ismét vaníliás krém kerül, végül befedjük a másik lappal.
Tetejére porcukrot szórunk vagy csokoládémázat tehetünk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta