Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Oli blogja - 2018. október

Hozzávalók

  • 35 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 40 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 12 dkg sajt,
  • 3 dl tejföl,
  • só.
Elkészítés

A sonkát ledaráljuk. A lisztből, a tojásból sóval és vízzel galuskát készítünk (galuskát szaggatunk). Magas falú kiolajozott tepsibe tesszük a kifőtt, leszűrt!!! galuska felét, majd egyenletesen elosztjuk rajta a darált sonkát, és rászórjuk a reszelt sajt felét. Meglocsoljuk tejföllel, majd a maradék galuskával betakarjuk ismét meglocsoljuk tejföllel, és rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot.

Címkék:

Tovább 

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 teáskanálnyi sütőpor

Hozzávalók:

a krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 tasak habfix

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé

 

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk.

Címkék: csokoládé kakaós piskóta puding édes sütemény

Tovább 

hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 8 dkg finomliszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 ek víz
  • 1 csipet 
  • 100 g étcsokoládé
  • 250 g meggylekvár
  • elkészítés
    1. Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet, csipet sót és a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tésztát beleöntjük. A tetejét elsimítjuk.
    2. 180 fokon kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és a porcukorral meghintett konyharuhával szorosan feltekerjük.

Címkék:

Tovább 

Hozzávalók:
uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
szalicil egy kicsike
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk,megmossuk.
Uborkagyalun legyaluljuk.
Steril üvegekbe töltjük hézagosan.
A felöntő levet elkészítjük.
A vízzel elkeverjük a sót,cukrot ,ecetet,majd egy kevés szalicilt.
Ízlésünknek megfelelően tegyünk bele a hozzávalókból.
Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk.
Mehet a polcra.
A felöntő levét nem forraljuk fel!
Csak hidegen keverjük ki!

Címkék:

Tovább 

Hozzávalók:

A tésztához:

– 1 bögre liszt (12,5 dkg)

– 2 teáskanál sütőpor
– 3 csapott evőkanál holland kakaópor
– 2 evőkanál puha vaj (2,5 dkg)
– 1 tojás
– háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
– 2 teáskanál rumaroma
– fél bögre tej (1,25 dl)
– fél bögre kókuszreszelék (2,5 dkg)

A mázhoz:

– 2 evőkanál cukor
– 2 evőkanál kakaópor
– 2 evőkanál víz
– 5 dkg vaj

+ 1-2 evőkanálnyi kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítése:

1. A vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojással, végül a tészta többi hozzávalójával együtt kikeverjük.

Címkék: csokimáz kavart tészta kókuszos édes sütemény

Tovább 

A tésztához:

30 dkg darált zabpehely

5 dkg porcukor (inkább édesítő v. valamilyen cukorpótló)

10 dkg darált mák

2 darab alma reszelve


A töltelékhez:

15 dkg magozott meggy


Elkészítés:

A tésztához a darált zabpelyhet, a porcukrot, a reszelt almát, a mákot jól összedolgozzuk. Jól formázható masszát kell kapnunk, amit pihentetünk 15 percig, majd diónyi golyókat készítünk belőle. A zabpelyhes golyókat meglapítjuk, egy meggyszemet helyezünk a közepükre, majd golyókat formálunk belőle.

Címkék: egészséges meggy mák sütés nélkül zabpehely édes sütemény

Tovább 

Hozzávalók:

1,3 kg csirkecomb,

3 dl tejföl,

1 db citrom (bio!!)

4 gerezd fokhagyma,

zöldpetrezselyem ízlés szerint,

fél kiskanál oregánó,

2 evőkanál olaj,

őrölt fekete bors,

fél kiskanál só.

 

Elkészítés:

Mossuk meg a citromot, majd töröljük szárazra és reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk ki. Ehhez a recepthez elegendő 1 evőkanál citromlé. Mossuk meg a zöldpetrezselymet, majd vágjuk apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze.

Címkék: csirke hús étel tejföl

Tovább 

Hozzávalók (23 cm átmérőjű tortaformához):

3 tojás

20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (nálam 5 dkg negyedannyi édesítő)

1 kk. himalája só

35 dkg darált dió (egy része helyettesíthető darált mandulával vagy apróra tört mogyoróval)

10 dkg kókuszreszelék

7 dkg olvasztott kókuszolaj (folyékonyan mérve ennyi!)

1 kávéskanálnyi szódabikarbóna

fél citrom leve

1 evőkanál (2 dkg) őrölt fahéj

2 nagy sárgarépa (20 dkg) lereszelve


1. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval.

Címkék: liszt nélkül répa torta édes sütemény

Tovább 

HOZZÁVALÓK

1 kg liszt

50 dkg főtt áttört krumpli hidegen

2 dl tejföl

3 egész tojás +1 tojás a kenéshez

1 kocka élesztő (5 dkg)

3 teás kanál só

35 dkg margarin

10 dkg zsír (most csibe zsír volt)

1 teás kanál cukor,

3 dl langyos tej

20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem

 

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk, puha tésztát kapunk.

Címkék: brokkoli krumpli pogácsa sós sütemény élesztő

Tovább 

Hozzávalók

A tésztához:

25 dkg vaj

25 dkg liszt

20 dkg cukor

4 db tojás

2 tk sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

6,25 dl tej

2 csomag vanília ízű pudingpor

cukor

2 pohár tejföl

2 db tojássárgája

2 üveg magozott meggy

2 csomag tortazselé (elhagyható)

 

Elkészítés

A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük, és a masszát egy sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon alsó-felső sütésnél 15 percig sütjük.

A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel (a csomagolás utasítása szerint, cukorral).

Címkék: brokkoli meggy sütemény tejföl

Tovább 

Hozzávalók:

fahéjas graham keksz (ha csak sima kekeszed van, az sem baj, tegyél hozzá egy kiskanál fahéjat),

fél csésze olvasztott vaj,
450 gramm krémtúró,
400 ml sűrített tej,
fél teáskanál vanília kivonat,
2 teáskanál citromlé, vagy egy egész citrom leve,

citrom reszelt héja.

12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy picit világosabb színű lesz majd.

Címkék: brokkoli desszert sütemény túrótorta

Tovább 

 

network.hu

 

Címkék: blog brokkoli

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu