Kis türelmet...
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a tésztához:
Hozzávalók:
a krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk.
6 éve | 0 hozzászólás
hozzávalók
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
szalicil egy kicsike
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk,megmossuk.
Uborkagyalun legyaluljuk.
Steril üvegekbe töltjük hézagosan.
A felöntő levet elkészítjük.
A vízzel elkeverjük a sót,cukrot ,ecetet,majd egy kevés szalicilt.
Ízlésünknek megfelelően tegyünk bele a hozzávalókból.
Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk.
Mehet a polcra.
A felöntő levét nem forraljuk fel!
Csak hidegen keverjük ki!
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
– 1 bögre liszt (12,5 dkg)
– 2 teáskanál sütőpor
– 3 csapott evőkanál holland kakaópor
– 2 evőkanál puha vaj (2,5 dkg)
– 1 tojás
– háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
– 2 teáskanál rumaroma
– fél bögre tej (1,25 dl)
– fél bögre kókuszreszelék (2,5 dkg)
A mázhoz:
– 2 evőkanál cukor
– 2 evőkanál kakaópor
– 2 evőkanál víz
– 5 dkg vaj
+ 1-2 evőkanálnyi kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
1. A vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojással, végül a tészta többi hozzávalójával együtt kikeverjük.
6 éve | 0 hozzászólás
A tésztához:
30 dkg darált zabpehely
5 dkg porcukor (inkább édesítő v. valamilyen cukorpótló)
10 dkg darált mák
2 darab alma reszelve
A töltelékhez:
15 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A tésztához a darált zabpelyhet, a porcukrot, a reszelt almát, a mákot jól összedolgozzuk. Jól formázható masszát kell kapnunk, amit pihentetünk 15 percig, majd diónyi golyókat készítünk belőle. A zabpelyhes golyókat meglapítjuk, egy meggyszemet helyezünk a közepükre, majd golyókat formálunk belőle.
Hozzávalók:
1,3 kg csirkecomb,
3 dl tejföl,
1 db citrom (bio!!)
4 gerezd fokhagyma,
zöldpetrezselyem ízlés szerint,
fél kiskanál oregánó,
2 evőkanál olaj,
őrölt fekete bors,
fél kiskanál só.
Elkészítés:
Mossuk meg a citromot, majd töröljük szárazra és reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk ki. Ehhez a recepthez elegendő 1 evőkanál citromlé. Mossuk meg a zöldpetrezselymet, majd vágjuk apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze.
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók (23 cm átmérőjű tortaformához):
3 tojás
20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (nálam 5 dkg negyedannyi édesítő)
1 kk. himalája só
35 dkg darált dió (egy része helyettesíthető darált mandulával vagy apróra tört mogyoróval)
10 dkg kókuszreszelék
7 dkg olvasztott kókuszolaj (folyékonyan mérve ennyi!)
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
fél citrom leve
1 evőkanál (2 dkg) őrölt fahéj
2 nagy sárgarépa (20 dkg) lereszelve
1. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval.
6 éve | 0 hozzászólás
HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
50 dkg főtt áttört krumpli hidegen
2 dl tejföl
3 egész tojás +1 tojás a kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír (most csibe zsír volt)
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk, puha tésztát kapunk.
Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg vaj
25 dkg liszt
20 dkg cukor
4 db tojás
2 tk sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
6,25 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
cukor
2 pohár tejföl
2 db tojássárgája
2 üveg magozott meggy
2 csomag tortazselé (elhagyható)
Elkészítés
A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük, és a masszát egy sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon alsó-felső sütésnél 15 percig sütjük.
A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel (a csomagolás utasítása szerint, cukorral).
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
fahéjas graham keksz (ha csak sima kekeszed van, az sem baj, tegyél hozzá egy kiskanál fahéjat),
fél csésze olvasztott vaj,
450 gramm krémtúró,
400 ml sűrített tej,
fél teáskanál vanília kivonat,
2 teáskanál citromlé, vagy egy egész citrom leve,
2 citrom reszelt héja.
12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy picit világosabb színű lesz majd.
6 éve | 0 hozzászólás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Sonkával rakott tejfölös galuska
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
- 35 dkg főtt-füstölt sonka,
- 40 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 2-3 evőkanál olaj,
- 12 dkg sajt,
- 3 dl tejföl,
- só.
ElkészítésA sonkát ledaráljuk. A lisztből, a tojásból sóval és vízzel galuskát készítünk (galuskát szaggatunk). Magas falú kiolajozott tepsibe tesszük a kifőtt, leszűrt!!! galuska felét, majd egyenletesen elosztjuk rajta a darált sonkát, és rászórjuk a reszelt sajt felét. Meglocsoljuk tejföllel, majd a maradék galuskával betakarjuk ismét meglocsoljuk tejföllel, és rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot.
Címkék:
Tovább