Kis türelmet...
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a tésztához:
Hozzávalók:
a krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk.
6 éve | 0 hozzászólás
hozzávalók
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
szalicil egy kicsike
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk,megmossuk.
Uborkagyalun legyaluljuk.
Steril üvegekbe töltjük hézagosan.
A felöntő levet elkészítjük.
A vízzel elkeverjük a sót,cukrot ,ecetet,majd egy kevés szalicilt.
Ízlésünknek megfelelően tegyünk bele a hozzávalókból.
Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk.
Mehet a polcra.
A felöntő levét nem forraljuk fel!
Csak hidegen keverjük ki!
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
– 1 bögre liszt (12,5 dkg)
– 2 teáskanál sütőpor
– 3 csapott evőkanál holland kakaópor
– 2 evőkanál puha vaj (2,5 dkg)
– 1 tojás
– háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
– 2 teáskanál rumaroma
– fél bögre tej (1,25 dl)
– fél bögre kókuszreszelék (2,5 dkg)
A mázhoz:
– 2 evőkanál cukor
– 2 evőkanál kakaópor
– 2 evőkanál víz
– 5 dkg vaj
+ 1-2 evőkanálnyi kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
1. A vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojással, végül a tészta többi hozzávalójával együtt kikeverjük.
6 éve | 0 hozzászólás
A tésztához:
30 dkg darált zabpehely
5 dkg porcukor (inkább édesítő v. valamilyen cukorpótló)
10 dkg darált mák
2 darab alma reszelve
A töltelékhez:
15 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A tésztához a darált zabpelyhet, a porcukrot, a reszelt almát, a mákot jól összedolgozzuk. Jól formázható masszát kell kapnunk, amit pihentetünk 15 percig, majd diónyi golyókat készítünk belőle. A zabpelyhes golyókat meglapítjuk, egy meggyszemet helyezünk a közepükre, majd golyókat formálunk belőle.
Hozzávalók:
1,3 kg csirkecomb,
3 dl tejföl,
1 db citrom (bio!!)
4 gerezd fokhagyma,
zöldpetrezselyem ízlés szerint,
fél kiskanál oregánó,
2 evőkanál olaj,
őrölt fekete bors,
fél kiskanál só.
Elkészítés:
Mossuk meg a citromot, majd töröljük szárazra és reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk ki. Ehhez a recepthez elegendő 1 evőkanál citromlé. Mossuk meg a zöldpetrezselymet, majd vágjuk apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze.
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók (23 cm átmérőjű tortaformához):
3 tojás
20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (nálam 5 dkg negyedannyi édesítő)
1 kk. himalája só
35 dkg darált dió (egy része helyettesíthető darált mandulával vagy apróra tört mogyoróval)
10 dkg kókuszreszelék
7 dkg olvasztott kókuszolaj (folyékonyan mérve ennyi!)
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
fél citrom leve
1 evőkanál (2 dkg) őrölt fahéj
2 nagy sárgarépa (20 dkg) lereszelve
1. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval.
6 éve | 0 hozzászólás
HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
50 dkg főtt áttört krumpli hidegen
2 dl tejföl
3 egész tojás +1 tojás a kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír (most csibe zsír volt)
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk, puha tésztát kapunk.
Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg vaj
25 dkg liszt
20 dkg cukor
4 db tojás
2 tk sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
6,25 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
cukor
2 pohár tejföl
2 db tojássárgája
2 üveg magozott meggy
2 csomag tortazselé (elhagyható)
Elkészítés
A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük, és a masszát egy sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon alsó-felső sütésnél 15 percig sütjük.
A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel (a csomagolás utasítása szerint, cukorral).
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Sonkával rakott tejfölös galuska
6 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
- 35 dkg főtt-füstölt sonka,
- 40 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 2-3 evőkanál olaj,
- 12 dkg sajt,
- 3 dl tejföl,
- só.
ElkészítésA sonkát ledaráljuk. A lisztből, a tojásból sóval és vízzel galuskát készítünk (galuskát szaggatunk). Magas falú kiolajozott tepsibe tesszük a kifőtt, leszűrt!!! galuska felét, majd egyenletesen elosztjuk rajta a darált sonkát, és rászórjuk a reszelt sajt felét. Meglocsoljuk tejföllel, majd a maradék galuskával betakarjuk ismét meglocsoljuk tejföllel, és rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot.
Címkék:
Tovább