Kis türelmet...
Hozzávalók:
A tésztához:
– 1 bögre liszt (12,5 dkg)
– 2 teáskanál sütőpor
– 3 csapott evőkanál holland kakaópor
– 2 evőkanál puha vaj (2,5 dkg)
– 1 tojás
– háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
– 2 teáskanál rumaroma
– fél bögre tej (1,25 dl)
– fél bögre kókuszreszelék (2,5 dkg)
A mázhoz:
– 2 evőkanál cukor
– 2 evőkanál kakaópor
– 2 evőkanál víz
– 5 dkg vaj
+ 1-2 evőkanálnyi kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
1. A vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojással, végül a tészta többi hozzávalójával együtt kikeverjük. A kókuszreszeléket adjuk hozzá utoljára!
2. Kisebb méretű (20*24-es körülbelül), sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd 180 fokon, alul-felül sütés programon, körülbelül20 perc alatt készre sütjük.
3. Kiemeljük sütőpapírral együtt a tepsiből, majd deszkán vagy rácson hűlni hagyjuk.
4. A mázhoz a cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd a vízzel csomómentesre keverjük egy kisebb lábasban, és alacsony lángon összeforraljuk, folytonos keverés mellett. Addig kell főzni, míg a cukor fel nem olvad. Ekkor a vajat is hozzáadjuk, és addig melegítjük, míg a vaj félig fel nem olvad. Ekkor félrehúzzuk, és addig kevergetjük, míg a vaj is homogénné válik, és szép fényes, fekete mázat nem kapunk.
5. A mázat a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel, és hagyjuk dermedni.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
(rupanerkonyha.cafeblog.hu)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csokoládés vaníliakocka
Meggyes-mákos zabgolyó
Répatorta liszt nélkül