Kis türelmet...
Hozzávalók (23 cm átmérőjű tortaformához):
3 tojás
20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (nálam 5 dkg negyedannyi édesítő)
1 kk. himalája só
35 dkg darált dió (egy része helyettesíthető darált mandulával vagy apróra tört mogyoróval)
10 dkg kókuszreszelék
7 dkg olvasztott kókuszolaj (folyékonyan mérve ennyi!)
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
fél citrom leve
1 evőkanál (2 dkg) őrölt fahéj
2 nagy sárgarépa (20 dkg) lereszelve
1. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval.
2. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarépát, a kókuszolajat, a fahéjat és a reszelt sárgarépát.
3. Az így kapott masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd egyenletesen a formába nyomkodjuk. (Sűrű massza lesz, nem kell folyósnak lennie!)
4. 160 fokon 50-60 percig, tűpróbáig sütjük
A sütési idő felénél fóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a teteje.
5. Ha megsült, rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.
6. Ha kihűlt, megszórjuk eritrit porcukorral és szeleteljük.
Porcukros szórás helyett lehet hozzá készíteni édesítőszerrel kikevert natúr joghurtos vagy light mascarponés mázat, ha fogyasztasz tejet
(salatagyar.hu)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csokoládés vaníliakocka
Kavart kókuszos süti
Meggyes-mákos zabgolyó