Kis türelmet...
Hozzávalók:
1,3 kg csirkecomb,
3 dl tejföl,
1 db citrom (bio!!)
4 gerezd fokhagyma,
zöldpetrezselyem ízlés szerint,
fél kiskanál oregánó,
2 evőkanál olaj,
őrölt fekete bors,
fél kiskanál só.
Elkészítés:
Mossuk meg a citromot, majd töröljük szárazra és reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk ki. Ehhez a recepthez elegendő 1 evőkanál citromlé. Mossuk meg a zöldpetrezselymet, majd vágjuk apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze. A tejfölt tegyük egy tálba, adjuk hozzá az oregánót, a reszelt citrom héját és a citrom levét, a fokhagymát, az olajat, a sót és a borsot, majd keverjük össze.
A végén tegyük bele a zöldpetrezselymet és még egyszer keverjük össze. El is készült a szósz.
Mossuk meg a csirkecombot, ha szeretnénk a bőrét lehúzhatjuk.
Tegyük a combokat egy zárható zacskóba és kanalazzuk rá a tejfölös szószt.
Zárjuk össze a zacskót és rázzuk össze, hogy mindenhol érje a húsokat a szósz, 30 percre tegyük hűtőbe. Melegítsük be a sütőt 180 fokosra, vegyük ki a combokat a zacskóból és a szósszal együtt tegyük hőálló tálba.
Süssük 45 – 60 percig, amíg megpirulnak.
(bidista.com)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Meggyes-tejfölös sütemény