Kis türelmet...
Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg vaj
25 dkg liszt
20 dkg cukor
4 db tojás
2 tk sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
6,25 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
cukor
2 pohár tejföl
2 db tojássárgája
2 üveg magozott meggy
2 csomag tortazselé (elhagyható)
Elkészítés
A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük, és a masszát egy sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon alsó-felső sütésnél 15 percig sütjük.
A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel (a csomagolás utasítása szerint, cukorral). Hagyjuk kicsit hűlni. Ezután a tejfölt és a tojássárgáját hozzákeverjük a pudinghoz. Az így kapott krémet rákenjük a tésztára.
A meggyet (abban az esetben, ha teszünk rá tortazselét, a levét felfogjuk!) elosztjuk a pudingos krémen, és a süteményt még 15 percig sütjük.
Tehetünk rá tortazselét is, ekkor a 2 csomag tortazseléport felfőzzük a meggy levével, és ráöntjük a süteményre.
A lisztet kilehet cserélni pl. zabpehely lisztre. (mindmeggete.hu)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
5 perces túrótorta
Meggyes-mákos zabgolyó
Tejfölös szószban sült csirkecomb
Krumplis pogácsa