Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mosható, avagy az élet értelme


Egy plüssmaci ült a játékbolt egyik polcán, és nagyon magányos volt. Volt a jobb kezén egy "60 fokon mosható" cédula, azt hitte ez a neve. Mosható nagyon magányos volt, mert az összes játékot megvették mellőle, egyszer csak úgy gondolta elindul, hogy megtalálja az élet értelmét.

Először egy egérrel találkozott, megkérdezte tőle mi az élet értelme?

Az egér azt mondta:
Gyűjtögetni, hogy mindig tele legyen az éléskamra.

Ez Moshatónak nem tetszett.

Másodszor egy macskával találkozott:
Az az élet értelme, hogy dörgölőzzünk mindig a megfelelő lábhoz, így érjük el, hogy legyen jó meleg szobánk, és ennivalónk. Moshatónak ez sem tetszett.

Harmadszor egy kutyával találkozott:
Szolgálni kell a gazdánkat.

Valahogy ez sem volt neki az igazi.

Negyedszer egy elefántot kérdezett:
Az az élet értelme, hogy az élet értelméről gondolkodjunk.

Ezzel sem tudott azonosulni.

Több állatot is megkérdezett, de egyik válasszal sem elégedett meg. Szegény nagyon elfáradt és elkeseredett. Leült egy kilométerkőre fáradtan és nagyon szomorúan. Hirtelen lépéseket hallott a háta mögött, de már ez sem érdekelte. Egy kislány sétált arra, aki észrevette.

- Nahát egy plüssmackó!

A kislány felkapta, és magához ölelte. Mosható hallotta a kislány szívének a dobogását, és akkor már tudta, hogy megtalálta az élet értelmét.

Az életben az a legfontosabb, hogy tartozzunk valahová, valakihez, szeressünk és szeretve legyünk.

A kislány hazavitte Moshatót, aki nagyon sokáig volt ott a szobájában, akivel nagyon sokat játszott, és sok örömet okoztak egymásnak.

 

 

 

Címkék: plüss maci

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sallai Erzsébet üzente 16 éve

Szép:)

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Lehet, hogy tényleg a ti sárga mackótokra talált rá az én mesebeli kislányom. Milyen fantasztikus, hogy egyik történet hozza a másikat, egyik gondolatsor az újabbat. Na! Ezért szeretek blogolni!!!:-)))Előzmény: csillag, 2007-09-30 12:38Fiamnak, aki akkor még kisfiam volt, volt egy sárga plüssmacija, akit nem Moshatónak, hanem Ságinak hívtunk. Egyszer kirándulni voltunk s jövet hazafelé az autóbusz hátsó ablakának a peremére tette. Leszálltunk, hazamentünk s csak otthon derült ki, hogy Sági elveszett. Gondolkoztunk, hol is hagyhattuk el, míg rájöttem, hogy csakis a buszban maradhatott. Drága gyerekem vígasztalhatatlan lett. Próbáltuk mindenféleképen nyugtatgatni, semmi eredmény. Másnap elindultam valahogy megkeresni, bár éreztem, hogy reménytelen. Beszéltem a sofőrökkel, a szállítási vállalattal... Aztán bementem a játéküzletbe és mit-ád-Isten, találtam pont olyan macit, amilyen Sági volt. Boldogan megvettem, hazavittem s azzal a "nemes" hazugsággal adtam át, hogy: képzeld, a sofőr bácsi megtalálta, kimosta, kijavította az orrát (t.i. újjszopás közben az orráról kitépkedte a plüsst) és így küldte vissza neked. A gyerek nézte-nézte, de érezte, hogy nem ez a maci más, ez nem Sági! Talán beszélgetett Ságival s ez a maci már nem tudta fólytatni a beszéd fonalát? - Mi lett Sági sorsa? Remélem, hogy AZ a kislány találta meg s az a maci nem is Mosható volt, hanem a mi kis Ságink.

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Fiamnak, aki akkor még kisfiam volt, volt egy sárga plüssmacija, akit nem Moshatónak, hanem Ságinak hívtunk. Egyszer kirándulni voltunk s jövet hazafelé az autóbusz hátsó ablakának a peremére tette. Leszálltunk, hazamentünk s csak otthon derült ki, hogy Sági elveszett. Gondolkoztunk, hol is hagyhattuk el, míg rájöttem, hogy csakis a buszban maradhatott. Drága gyerekem vígasztalhatatlan lett. Próbáltuk mindenféleképen nyugtatgatni, semmi eredmény. Másnap elindultam valahogy megkeresni, bár éreztem, hogy reménytelen. Beszéltem a sofőrökkel, a szállítási vállalattal... Aztán bementem a játéküzletbe és mit-ád-Isten, találtam pont olyan macit, amilyen Sági volt. Boldogan megvettem, hazavittem s azzal a "nemes" hazugsággal adtam át, hogy: képzeld, a sofőr bácsi megtalálta, kimosta, kijavította az orrát (t.i. újjszopás közben az orráról kitépkedte a plüsst) és így küldte vissza neked. A gyerek nézte-nézte, de érezte, hogy nem ez a maci más, ez nem Sági! Talán beszélgetett Ságival s ez a maci már nem tudta fólytatni a beszéd fonalát? - Mi lett Sági sorsa? Remélem, hogy AZ a kislány találta meg s az a maci nem is Mosható volt, hanem a mi kis Ságink.

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Van amit az Interneten találok, de a többségét én írom, mint például ezt is. Előzmény: bkatus13, 2007-09-30 10:42Nagyon szép mese, sok bölcsesség van benne! Ezeket a meséket hol találod? Vagy te magad találod ki?

Válasz

Boros Katalin üzente 16 éve

Nagyon szép mese, sok bölcsesség van benne! Ezeket a meséket hol találod? Vagy te magad találod ki?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Ez nagyon tetszett, köszi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszi ezt a szép igaz, tanulságos mesét.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu