Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A magam részéről olyan vallást szeretnék, ahol nincs se áldozó, se áldozat. Se bűn, se büntetés. Ahol nincs szükség hősökre és árulókra, félelemre, se szenvedésre, se bűntudatra, se bocsánatra. Olyan vallást szeretnék, ahol nincsenek vallásháborúk és vallássérültek. Ahol senki nem mondja meg nekem az igét és a főnevet. Olyan vallást szeretnék, ahol egy valamihez érdemes hűnek lennem: önmagamhoz.

Van ilyen vallás? Van. Sőt mindig is volt. Ennek a vallásnak nincs neve. És valójában nem is vallás. Nem kell hozzá templom, mert Te vagy a temploma. Gyónni sem kell, mert önmagad szemében nem lehetsz bűnös. Áldozatra sincs szükség, mert amit ebben a hitben cselekedsz, nem érzed áldozatnak. És hűséget sem kell fogadnod, mert ha rátaláltál az útra, eszedbe sem jut, hogy letérj róla.

Mindannyian úgy születtünk, hogy rátalálhassunk erre az útra. Erre a nem vallásra. Erre a ki nem fogyó energiaforrásra. Önismerettel kezdődik, szeretettel végződik. Olyan, mint egy találós kérdés. Az elején még tudjuk a választ, majd sejtjük, aztán elfelejtjük. Persze nem teljesen és nem végleg. Mert a titokdoboz időnként megnyílik. És álmok szűrődnek ki belőle, mesés véletleneket varázsol körénk, vagy egyik pillanatról a másikra drámai fordulatot vesz az életünk.

Önismerettel kezdődik, és szeretettel végződik. Ilyen egyszerű az a vallás, ami nem vallás és neve sincs. Nem is lehet, mert annyiféle, ahány ember él a Földön.

Jó reggelt, szép napot mindenkinek!!

Címkék: bocsánat bümtetés bűn energiaforrás szeretet vallás Önismeret áldozat áldozó

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Rapier Rapier üzente 13 éve

Elgondolkodtató, de a nézőpontban kell keresni a vallás miértjét. Nem a vallás harcos, megengedő, áldozó, vagy büntető, hanem a vallást gyakorló emberek. Mi tesszük ilyenné a béke és megbocsátás álom folyamát és szabályokat kreálunk hozzá. Csupaszítsd le a legbensőbb érzelmekig a vallás lényegét és megtalálod benne magad!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez utópia,ha lesz is olyan,hogy nem lesz háború és bűnözés azt én már biztos nem érem meg. A mai világban egyes embereknek(talán millióknak is) szenvedniük kell,hogy mások boldogságban,jólétben élhessenek. Saját váleményem az,hogy itt 10 éven belül nagyon nagy háborúk lesznek,még az is lehet,hogy vallási háborúk, persze ha egy csodálatos egyenlő barátságos világ következne az lenne a legjobb, de az csak szép álom lehet sajnos. Éppen az emberek közötti különbségek amik miatt a mindennapi harcokat meg kell vívnunk az életben. Az én vallásom az,ha mondhatom így a vadon törvénye: győzzön az erősebb.:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Fura, de az én hitem hasonló.....én hiszek magamban és tulajdonképpen hiszem, hogy van Isten. Viszont olyan Istent képzeltem magamnak, hogy ő engem mindenhol lát..........azaz nincs szükség arra, HOGY EGY CICOMÁS TEMPLOMBAN FOHÁSZKODJAK HOZZÁ, HISZEN AKÁR A FÜRDŐKÁDBAN IS MEGTEHETEM EZT, MIVEL az én Istenem mindent lát és hall. Hiszen ezért ő az Isten. Vagy nem?A templomot és egyéb formaságokat az egyházak találták ki.....bár ennek az oka az, hogy emberek tömege szeret falkába, csordába (vagy nevezzük bárminek akár csapatnak) tartozni. Ezzel viszont járnak a külsőségek, amik az emberek igényei alapján alakultak ki.A lényeg én nem tartozom közéjük. Maradok magam a saját különbejáratú Istenemmel, aki talán még a Wc-én is lát:-) 

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu