Kis türelmet...
Hozzávalók:
l db tojás
l kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál méz
2,5 evőkanál tej
15 dkg.cukor
3 dkg vaj
Ezeket gőz felett 5 percig jól kikeverjük. A langyosra hűlt masszába 40 dkg sima lisztet
teszünk.Ezután gyúrólapon jól összegyúrjuk. Négy részre osztjuk és 3/4 órát pihentetjük.
Kinyújtjuk közepes méretű tepsi méretűre, és vajjal, vagy zsirral megkent tepsi hátlapján megsütjük. Hamar sül.
Töltelékhez a krém:
18 dkg porcukor
2 db vaníliás cukor
20 dkg vaj vagy margarin
Ezeket jól kikeverjük
Főzött krém:
2,5 dl tejben egy púpozott evőkanál réteslisztet felfőzünk 2 db vaníliás cukorral, kihűlésig kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha kihűlt, akkor jól összekeverjük a vajas krémmel,hogy szép sima legyen.
A lapok megkenéséhez még szükségünk van sárgabarack dzsemre és a süti tetejére
tortabevonóra.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta