Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 Hozzávalók:
l db tojás
l kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál méz
2,5 evőkanál tej
15 dkg.cukor
3 dkg vaj

 

Ezeket gőz felett 5 percig jól kikeverjük. A langyosra hűlt masszába 40 dkg sima lisztet
teszünk.Ezután gyúrólapon jól összegyúrjuk. Négy részre osztjuk és 3/4 órát pihentetjük.
Kinyújtjuk közepes méretű tepsi méretűre, és vajjal, vagy zsirral megkent tepsi hátlapján megsütjük. Hamar sül.

Töltelékhez a krém:
18 dkg porcukor
2 db vaníliás cukor
20 dkg vaj vagy margarin

Ezeket jól kikeverjük

Főzött krém:
2,5 dl tejben egy púpozott evőkanál réteslisztet felfőzünk 2 db vaníliás cukorral, kihűlésig kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha kihűlt, akkor jól összekeverjük a vajas krémmel,hogy szép sima legyen.

A lapok megkenéséhez még szükségünk van sárgabarack dzsemre és a süti tetejére
tortabevonóra.

Címkék: sütemény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu