Kis türelmet...
Konyakmeggyes szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg cukor
kevés tej
1 evőkanál kakaópor
5 dkg margarin v. zsír
1/2 sütőpor
2 db tojássárgája
25 dkg liszt
Piskótához:
6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 tojás
Krémhez:
magozott meggy
konyakmeggy aroma
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
1/2 liter tej
1 Rama
Csokimázhoz: 1-2 evőkanál kakaópor, 5 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 tojásfehérje.
A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, margarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el.
A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a konyakmeggyaromát.
A kisült piskótát apró kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk.
A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a margarint és a kakaóport, majd a tésztára tesszük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta