Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Szeretem azt, aki gyűjt. Naponta van öröme. Megnézi gyűjteményét, gyarapítja, ápolja, gondozza, megmutatja barátainak. Közben örül, hogy neki van az, amit szeret.
Tisztelem a bélyeggyűjtőket, a rovargyűjtőket és azokat, akik címkéket, képeslapokat, érméket gyűjtenek. Bármit.

Te mit gyűjtesz?

Amit én gyűjtök, ahhoz nem kell pénz. Amit gyűjtök, annak nincs ára, mégis mindennél többet ér.

Szíveket gyűjtök.


A szív jelkép. Az embert jelenti.

Úgy járom útjaimat, élem napjaimat, hogy szíveket keresek. Talán bolondnak hinnének, ha tudnák, miért nézek kutatón mások szemébe. Bolondnak hinnének, mint a görög bölcset, aki nappal lámpásával embert keresett a piacon.

Szíveket gyűjtök. Nekem nem valami kell, hanem valaki. Ember.

Ember, aki rám mosolyog; aki megért; aki tisztességes; aki hűséges; akiben szeretet él; aki örül, hogy észreveszik; akiben a tehetség egy szóra kinyílik; ember, aki egyszerűen érték, mert ember.

Ha van olyan nap, hogy nem találok, az én hibám.
Nem néztem eléggé szét, nem néztem a látszat mögé, az előítéletek alá.

Szerencsétlensége az embernek, hogy a jót szégyelli. Rejti, mint kagyló a gyöngyét. Hát én feltöröm a kagylót figyelemmel, érdeklődéssel és a gyöngyhalászoknál boldogabb vagyok. Mert az emberek között több az ember, aki méltó, hogy annak lássák, mint az, aki összetörte magában az emberséget.

Elfogult vagyok? Téged nem ismerlek. Embernek tartod magad. Hányan vesznek észre? Hányan kérik a szíved? Hányan látják, hogy jó vagy?

Szíveket gyűjtök. Őrzöm arcukat. A szemük tüzére emlékszem. Ha azt felejtem, énjük bennem marad, amely belém égett egy pillanat alatt.

Nincsenek érméim, bélyegjeim, címkéim, sem galambgyűjteményem.

Szíveket gyűjtök.

Szívem tele van.

Velük és az örömmel, amelyet csak ők adhatnak.

Eszelősen hiszem, hogy nincs nagyobb, fontosabb, mint az ember. Embertelen korban élünk? Ne hidd el. Csak nézz önmagadba, nézz a mások belső világába s meglátod az Embert. Csak annyi időt fordíts embertársaidra, mint a gyűjtők gyűjteményeikre. Kincseid lesznek. Nem olyan, mit pénzzel kifejezni lehet, nem valamik, hanem sok-sok szív benned, valakik, akiknek értéke semmivel ki nem fejezhető és mind személyes öröm életedben.

Címkék: ember

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Krén Zsuzsi üzente 16 éve

Másrészről viszont minden ember tökéletes, nem? S ha elhisszük, hogy tökéletesek vagyunk, úgy tudjuk elfogadni a másikat, amilyen. Másnak, máshogy tökéletesnek.Persze ez a legnehezebb, hisz mindenhonnan csak a hibáinkkal szembesülünk. Értékítéletünk olyan mélységekig van belénk kódolva, ahová csak nagyon kevesen jutunk le. Könnyebb rámondani "ez rossz", mint megvizsgálni magunkban az ezt kiváltó érzést.Azt mondjuk törékeny a szív, és inkább elzárkózunk, ha sok csalódás ért minket az életben. Csak gondoljunk bele, ha mindenki így tesz, a teljes elhidegülésben mi értelme marad majd az életnek? Mire van a szívünk, ha nem arra, hogy szeressünk vele?A szív szeretete nem függ semmitől és igazából senkitől se.A lényeg, hogy szerethessen. Előzmény: ktstilus, 2007-10-22 11:52Helló ! Nem hiszem hogy könnyű dolgom lenne egyedül itt állni , ennyi nő , hölgy és asszony egyéni érzései, fájdalmai és magányossága révén és rávilágitani azon tényekre, melyek oldják ezen feszültségeket , fájdalmakat. Itt lenni és egydül megmutatni, hogy igen vagyunk még sokan férfiak is akik tudunk EMBEREK maradni , úgy érezni, gondolkozni mint Ti. Nem tudom megvédeni és nem is akarom azon embertársaimat megvédeni akik mindennapi cselekedeteikkel pont az ellenkezőjét bizonyítják. Nem állítom azt , hogy hibátlan lennék, aki ezt akarja elhitetni másokkal az becstelenűl becsapja embertársait. Sajnos bizton állíthatom, hogy nincs tökéletes ember, hiszen éppen ezért EMBERBŐL vagyunk és majd így itéltetünk meg egyszer mások és önmagunk tanulságára. De addig élhetünk így élhetünk úgy, lehetünk gazdag vagy szegény. Lehetünk boldog vagy boldogtalan , vidám vagy szomorú, beteg vagy egészséges.....csak probáljuk meg mindezt EMBER-ként tenni és mindig ember maradni minden körülmények között, még ha ezt nehézségek árán éjük is el. Mindenki megbotlik egyszer -egyszer , csak mi legyünk azok akik segítünk nekik felállni, hogy nekünk is segítsenek majd egyszer....Nem hiszek a teljes tökéletesség és a felsöbbrendűség irreális mitószaiban . Csak az emberben hiszek és hogy majd valamikor mindenkinek el kell számolnia valahol , valamiért, valakinak ! Tamás   

Válasz

Kóródy Tamás üzente 16 éve

Helló !  Nem  hiszem  hogy  könnyű  dolgom  lenne  egyedül  itt  állni , ennyi  nő ,  hölgy  és  asszony  egyéni  érzései,  fájdalmai  és  magányossága   révén  és  rávilágitani  azon  tényekre, melyek  oldják  ezen  feszültségeket ,  fájdalmakat.  Itt  lenni  és  egydül  megmutatni,  hogy  igen  vagyunk  még  sokan  férfiak  is  akik  tudunk  EMBEREK  maradni  ,  úgy  érezni,  gondolkozni mint  Ti. Nem  tudom  megvédeni és  nem is  akarom  azon  embertársaimat  megvédeni   akik  mindennapi  cselekedeteikkel  pont  az  ellenkezőjét  bizonyítják.  Nem  állítom  azt , hogy  hibátlan  lennék,  aki  ezt  akarja  elhitetni  másokkal  az becstelenűl becsapja  embertársait.  Sajnos  bizton  állíthatom,  hogy  nincs  tökéletes ember, hiszen  éppen ezért  EMBERBŐL  vagyunk  és  majd  így  itéltetünk meg  egyszer mások  és  önmagunk  tanulságára. De  addig  élhetünk így élhetünk  úgy, lehetünk gazdag  vagy  szegény. Lehetünk boldog  vagy  boldogtalan  , vidám  vagy  szomorú,  beteg  vagy  egészséges.....csak  probáljuk  meg  mindezt  EMBER-ként  tenni  és  mindig  ember  maradni  minden körülmények  között, még ha  ezt  nehézségek  árán éjük is  el.  Mindenki megbotlik  egyszer -egyszer , csak  mi  legyünk  azok akik segítünk nekik felállni,  hogy  nekünk  is  segítsenek  majd  egyszer....Nem  hiszek  a teljes tökéletesség  és  a  felsöbbrendűség  irreális mitószaiban . Csak  az emberben  hiszek  és  hogy  majd valamikor  mindenkinek  el kell számolnia  valahol ,  valamiért, valakinak ! Tamás   

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Szép gondolatok agnia (Ági)! Szíveket gyűjtesz, tehát nyitott szemmel és szívvel jársz a mindennapokban. Vigyázz, gyűjteményed tárgya, bár erősnek tűnik, nagyon törékeny!

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Nagyon szép ez a videó s a zenei aláfestés!Előzmény: bogyo, 2007-10-17 18:45Szíveket gyűjteni szép és nemes gondolat, csak vigyázni kell azokra, akik elhitetik veled, hogy van szivük és közben kiderül, szívtelenek már nagyon rég. Azt mondja neked: "egyetértek veled, ennél szebben meg sem lehetett volna fogalmazni ezt..." De közben a családja tudja róla a legjobban, csak színjáték az egész...Bocsánat, ha kicsit keserűnek tűnt most a hozzászólásom, de eszembe jutott valaki, aki pont ilyen kőszívű és csak idegeneknek mutatja, hogy ő milyen jó és szeretnivaló ember...        

Válasz

Sallai Erzsébet üzente 16 éve

"És hiába mondod, hogy nem vagy egyedül,hogy más is ugyanúgy magányos és másnak sem sikerül.Nem vigasztal, hogy sokan vagyunk,hogy sokan vagyunk egyedül,a magány nem az, ami körülvesz, ha-nem az, ami hiányzik - itt belül."

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Nagyon szépen megfogalmazott írás, minden sorával egyetértek, csak én nem tudnám ilyen szépen leírni az érzéseimet, gondolataimat.Én is gyűjtöm a szíveket.Eszelősen hiszem, hogy nincs nagyobb, fontosabb, mint az ember. Embertelen korban élünk? Ne hidd el. Csak nézz önmagadba, nézz a mások belső világába s meglátod az Embert. Csak annyi időt fordíts embertársaidra, mint a gyűjtők gyűjteményeikre. Kincseid lesznek. Nem olyan, mit pénzzel kifejezni lehet, nem valamik, hanem sok-sok szív benned, valakik, akiknek értéke semmivel ki nem fejezhető és mind személyes öröm életedben.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Szíveket gyűjteni szép és nemes gondolat, csak vigyázni kell azokra, akik elhitetik veled, hogy van szivük és közben kiderül, szívtelenek már nagyon rég. Azt mondja neked: "egyetértek veled, ennél szebben meg sem lehetett volna fogalmazni ezt..." De közben a családja tudja róla a legjobban, csak színjáték az egész...Bocsánat, ha kicsit keserűnek tűnt most a hozzászólásom, de eszembe jutott valaki, aki pont ilyen kőszívű és csak idegeneknek mutatja, hogy ő milyen jó és szeretnivaló ember...        

Válasz

Boros Katalin üzente 16 éve

Nagyon igazad van agnia! Talán ezért is ondom én mindig, mikor szegénynek neveznek az állapotom miat,h nem vagyok szegény.Én gazdag vagyok, nagyon gazdag! Vannak akik szeretnek és akiket szeretek.Kell ennél nagyobb gazdagság? Ez az egyetlen gazdagság amit nem vehet el tőlem senki! Csak akkor veszthetem el ha meghalok vagy netán megölne valaki. De ez a gazdagság az életem utolsó pillanatáig elkísér! Köszönöm szépen Neked ezt az írást! Ti is sokat gazdagítottatok  engem! Hálásan köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Ágikám !Én is igy érzek,mint te, nagyon tetszik amit leirtál, az utolsó bekezdés a lényeg szerintem is:Csak annyi időt fordíts embertársaidra, mint a gyűjtők gyűjteményeikre. Kincseid lesznek. Nem olyan, mit pénzzel kifejezni lehet, nem valamik, hanem sok-sok szív benned, valakik, akiknek értéke semmivel ki nem fejezhető és mind személyes öröm életedben.

Válasz

oszaczky laszlone üzente 16 éve

Szia Agnia!Szó szerint hiszek én is mindabban amit leírtál. Csak ismételni tudnálak, de nem tudtam volna ilyen szépen leírni.Puszi:Emike

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu