Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Sötétedett. Mint óriási, puha paplan ereszkedett lassan alább a homály. Beborította a szobát, a megszokott tárgyak furcsa, ismeretlen formát öltöttek, körvonalaik elmosódtak, árnyékuk deformálódva egyre nyúlt, és nyúlt, míg szét nem olvadtak, eggyé nem váltak a mély-fekete sötétségben.

Az ablak előtt álltam, gondolataimba merülve. El-elrévedező tekintetem a messzeségben várta a horizonton lebukó napkorong utolsó, búcsú-sugarait. Néma nyugalommal tűrtem, hogy a csend rám telepedjen, majd lassú mozdulatokkal behúztam a sötétítőfüggönyt.
Hátat fordítottam az ablaknak, és a villanykapcsoló irányába indultam, amikor hirtelen rossz érzés lett úrrá rajtam. Éreztem, hogy pórusaim, mint megannyi pici membrán, beremegnek a felismeréstől: nem vagyok egyedül, valakik közelednek, bekerítenek. Lélegzetem visszafojtva, dermedten álltam ott, moccanni sem bírtam a félelemtől. Halántékomnál hallottam szívemnek egyre szaporább, hangosabbá erősödő lüktetését: "PÁM, PÁ-PÁM, PÁ-PÁM", mint harci dobok dübörgése. Mintha valaki bensőmnek hatalmas kapuját belülről döngetné egyre dühödtebben.

És igazam volt: mind ott voltak újra. Mind a heten: a kevélység fintorogva, felhúzott szemöldökkel lépett hozzám, az irigység és a fösvénység szemei sárgán izzottak fel, sebet égetve testemen, vadul szaggatva le a nyakamban lógó, kicsi aranykeresztet. A bujaság émelyítő, likőr-íz csókjának nedve marta ajkaimat, végigfolyt államon, lecsurranó cseppjeit pedig a torkosság nyalta le mohón. A harag dühödten emelt rám kezet, méregzöld ujjaival ragadta meg karjaimat, csak a szeretetre rest figyelte távolabb, nemtörődöm-közönnyel a többieket.

"Ne!!! Kérlek! Hagyjatok!" - szakadt volna ki belőlem sikoltva-hörögve félelmem, összeszorult torkomon még sem jött ki csak meleg levegővel kevert, elhaló, magatehetetlen nyöszörgés. Hiábavaló volt minden könyörgés.
Fenyegetőn körülfogtak, sátáni kacajjal, eltorzult arccal, őrült körtáncba kezdtek. Rángatva pörgették görcsbe rándult testemet, földre lökve rongyosra tépték ruhámat, mocskos körmüket húsomba vájták, az őrület mélységes szakadéka felé taszítva engem.

És mikor már minden idegszálam pattanásig feszült, zokogó testem lemondón, reszketve, vacogva készült feladni a szélmalomharcot,...megpillantottam egy halvány, törékeny-kecses fénynyalábot, mely pajkosan nevetve, egyre erőteljesebb magabiztossággal vetült arcomra.
Pirkadt. Visszafordíthatatlanul és ellentmondást nem tűrve, narancs-piros fény ragyogta be a szobát, elűzve minden szenvedést, kínt, gyötrelmet, a bűnöket és a bűnhődést. Egy új nap volt ez, mely kitárta ablakom, átmosta sejtjeim, felszabadította lelkemet, s vakító-fehérre tisztulva, melengetve-szárítva, az ünneplő ruhába öltözött hajnalhasadásban megszülte a reményt....

 network.hu

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Demeter Klára üzente 16 éve

Kétszer is elolvastam, hogy minél jobban megértsem. Nagyon szép fogalmazás!

Válasz

Krén Zsuzsi üzente 16 éve

Csak úgy tudom értékelni a fényt, ha előbb megtapasztalom a teljes sötétséget...

Válasz

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Huuuuuuh, ezek aztán nem mindennapi gondolatok, s tovább mennék, nem mindennapi megfogalmazásban. Nem semmi élményed lehetett, hogyha ezt valóban átélted!

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Kedves Barátaim!
Azok a gondolatok, melyeket ebben a "Csapongó gondolataim az élet dolgairól" blokkba írok, 90%-ban saját írásaim. Nem véletlenül "csapongó"...nincs köztük összefüggés, mert csak úgy jönnek, én meg leírom őket. Álmaim, vágyaim, ábrándjaim, és minden olyan dolog, ami foglalkoztat éppen, fogalmazódnak meg bennük. Amik nem a saját gondolataim, azok után odaírom, hogy honnan származnak,esetleg olvastam valahol, vagy a másik két blokkomba teszem be.
Baráti üdvözlettel: agnia

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Nagyon szép gondolatok, köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Nem tudom ki irta de nagyon szép gondolatokat irt ,köszönöm.

Válasz

Becsei Ferencné üzente 16 éve

Minden nap egy új remény, köszönöm, hogy elküldted.

Válasz

Császár Zoltán üzente 16 éve

Kedves!Cak úgy ontod magadból a szebbnél szebb gondolatokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Bárki irta, nekem nagyon tetszik, köszi, hogy elküldted nekem ezt az irást.

"Egy új nap volt ez, mely kitárta ablakom, átmosta sejtjeim, felszabadította lelkemet, s vakító-fehérre tisztulva, melengetve-szárítva, az ünneplő ruhába öltözött hajnalhasadásban megszülte a reményt....

Válasz

V. G. Beáta üzente 16 éve

Kedves agnia!

Te írtad?

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu