Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Energiavámpírnak nevezzük azt az embert, ki "elszívja" a másik (élet)energiáját. A vámpír szó hallatán rendszerint egy nagyfogú, szúrós - leginkább egy eszelős - tekintetű vámpír képe ötlik fel bennünk, viszont a valóságban az energiavámpír bárhogyan is megjelenhet, de úgy biztosan nem, ahogyan a tudatunkban él. Végeredményben nagyon hamar találkozhatunk egy ilyen vámpírral: mindössze a tükörbe kell belenézünk. Ugyanis mi mindannyian energiavámpírok vagyunk, csak különböző mértékben. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy "elszívjon" egy kis energiát más emberektől, állatoktól vagy éppen növényektől. Tehát ez egy teljesen normális hétköznapi folyamat.

Abban az esetben, amikor az energia elszívása nem zavar másokat, lényegében természetes energiacsere történik, mivel az elszívó fél nem csak elveszi a másét, hanem sajátjából is ad egy részt. Ez normális esetben úgy történik, hogy az emberi érintkezés nem annyira az információk, mint inkább az energiák cseréjéből áll. Biztosan volt már alkalmatok olyan beszélgetésen részt venni, ahol valójában semmiféle információcsere sem történt. E beszélgetés valódi oka "mindössze" az energiacsere volt. Biztosan megéltetek már olyan szituációt, amikor is egy végigbeszélgetett éjszakát elemezve alig tudtatok visszaemlékezni arra, hogy valójában miről is volt szó, viszont maradandó benyomásai szerint mégis igen jó érzések maradtak meg az együttlétről. De mindez megtörténhetett éppen fordítva is! Végeredményben, amikor dolgozni megyünk a munkaadó vagy az állam részéről megnyilvánuló energia-vámpírizmus hivatalos formájáról van szó. Ugyanis a munkahelyen nem egészen azt tesszük, amire nekünk, hanem amire valaki másnak van szüksége. Véleményem szerint a munka nem más, mint energetikai prostitúció.

Az "igazi" energiavámpír eredendően lényegesen gyengébb nálunk, mivel energiahiányban szenved, s reményei szerint, a velünk való energia-kapcsolat oldja meg energiahiányát. Az energiavámpírok az esetek túlnyomó többségében boldogtalanok. Ezen túl energetikailag "fogyatékos" emberek ők, s ha ennek megfelelően viszonyulunk hozzájuk, akkor már világossá válhat számunkra, hogy az általuk gyakorolt energetikai agresszió esetén hogyan tartsuk vissza felháborodásunkat, s hogyan ne engedjük meg elvenni tőlünk azt, amire valójában saját magunknak is szükségünk van. A legmegfelelőbb az, ha felismerjük az agressziót, és érzelmileg nem reagálunk rá. Ha nem törődünk vele, akkor a folyamat teljesen veszélytelen. Legfeljebb pillanatnyi ingerültséget, bosszúságot vagy gyengeséget érez az ember. Nem is maga az agresszió a veszélyes, hanem a rá adott válaszreakció. A sikeres védekezéshez meg kell tanulnunk az alapigazságot: az energia-vámpírizmus normális jelenség. Ha nálunk minden rendben van, akkor az energetikai támadás nem okozhat kárt. Ha mégis kárt okozott, akkor valamit igen gyorsan meg kell változtatnunk, mivel agresszió nélkül nincs valódi kommunikáció, és véleményem szerint agresszió nélkül nincs igazi szerelem sem.

Ha semmiképp sem kívánunk, illetve tudunk megváltozni, s ugyanakkor meg akarjuuk védeni magunkat a támadásoktól, akkor tanuljuk meg a támadás időben történő kikerülését. Pl. ha valaki elsírja nekünk a bánatát, vagy csak egyszerűen sorsára panaszkodik, türelemmel hallgassuk végig. Az illető már a kellő mértékű türelem láttán is megkönnyebbül. De soha se adjuk át magunkat a teljes együttérzésnek - hisz a problémát nem nekünk kell megoldani -, s meg se próbáljuk beleélni magunkat a panaszkodó helyzetébe! Ne legyünk rezonátora a boldogtalanság energiájának! Mindössze az információ egyszerű befogadására törekedjünk, és ne engedjünk a sugallatnak, mely ki szeretné provokálni belőlünk a baj közös átélését. Az együttérzésünk által létrejön a kapcsolat a csatornákon (csakrák) keresztül, panaszkodó partnerünk átküldi nekünk problémáinak és esetleges betegségeinek negatív töltetű energiáját, s az ennek helyén képződött űrbe pedig a Mi egészséges energiánkat szándékszik betölteni. Ne fogadjuk el mások "szemétkosarának" tartalmát sem, mert ha ezt segítő szándékból mégis megtesszük, megürült kosarába a partner azonnal újabb szemetet rak, s ez permanens folyamattá válik. Találjunk ki más módot a segítségre. Ha lehet, győzzük meg panaszkodó társunkat, hogy a kosarat öntse ki ő maga (nagytakarítás), újabb szemetet pedig már ne rakjon bele.

8 pont ahonnan az energiavámpírokat felismerheted:

1. Közel jön, és sokámarad. Látszólag szívélyes, de valójában inkább csak sirámaival önt nyakon.
2. Különböző indokokkal folyamatosan keresik azok társaságát, akik időt és energiát áldoznak rájuk. Amikor az illető már nem ad többet magából - vagyis megszakítja a játszmát - akkor természetesen hálátlannak bélyegzik őt.
3. Tevékenységük egyáltalán nem tudatos. Fogalmuk nincs, hogy mit csinálnak, egyszerűen szükségük van az élethez az energiára és nem tudnak más csatornából hozzájutni. Ha elmeállapotuk rendben van (ez néha nincs így!) akkor taníthatók arra, hogy megtalálják az Univerzum energia forrásait.
4. Akkor is fárasztanak, ha nem beszélnek egyébként kellemetlen vagy problematikus dolgokról. (Például társaságukban ólmos fáradtság lesz úrrá rajtunk, anélkül, hogy túlságosan figyelnénk, vagy belevonódnánk a társalgásba)
5. Igen gyakori, hogy beteg emberről van szó, akinek valamilyen pszichés és/vagy szervi baja van, és a szervezet energetikai minimumát így próbálja fenntartani; hogy másoktól energiát von el.
6. Folyton utána mennek annak az embernek, akitők egyszer nagy dózisú figyelmet, vagyis energiát kaptak. Ők a "levakarhatatlanok", akik nem értenek a diszkrét utalásból.
7. Az érzelmi zsarolásból rengeteg energia származik, tehát ha valaki érzelmi zsarolást él át, attól energiát von el a zsarolója.
8. A veszekedés kezdeményezője is energiát akar kapni a másiktól. Ha tehát renszeresen éljük át, hogy valaki főleg ok nélkül veszekedést kezdeményez velünk, akkor szintén egy energiatolvajjal állunk szemben.

Hogyan védekezhetünk?

A legegyszerűbb, ha kezünket és lábunkat keresztbetéve rövidre zárjuk saját energia "áramköreinket". Vagy képzeljük azt, hogy egy energiával telt átlátszó üvegbúrát eresztünk lassan magunkra, ezzel feltöltve magunkat energiával. Aki már ismeri az energiaküldés módját, annak javasolnék egy módot, ami nekem már bevált. Miután sokáig ellenálltam egy ilyen "vámpírnak", és még mindig nem akarta befejezni a beszélgetést, egy nagy adag energiát áramoltattam át magamon, és átadtam neki. Ekkor elköszönt, és sietve elment. Ha a vámpírunk a saját családunkban van, egyszerűen tudatosítsuk vele, hogy képtelenek vagyunk őt ellátni elegendő energiával, szakítsuk félbe a játszmáját. (Tehát ne engedjünk az érzelmi zsarolásnak, ne menjünk bele a vitákba, stb...)

(Forrás: http://osero.hu)

Kíváncsi lennék, voltatok e már ilyen szituációban, ha igen, mit éreztetek?

img413/3082/vmprsm9.jpg

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Demeter Klára üzente 16 éve

Érdekes, amit írsz! Én nem ilyen szempontból szoktam megkülömböztetni az embereket. Szerintem tartalmas, vagy sem. Ha nem olyan, hogy érdemesnek tartsam a beszélgetésre, röviden végzek vele. Ha "egy húron pendülünk", vagy tudományosabban, ha " egy hullámhossszon vagyunk", barátom egy életre. Energiát adok és kapok tőle.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

 Hmm...azt hiszem napokig lehetne írni a felénk ilyen módon viszonyuló emberek seregletét.Mármint listázni.Mintha egyre többen lennének.Lehetséges , hogy egyes emberek felé mi magunk is így hatunk?Arra akarok utalni , hogy egyrészt piszkosul kell tudni ismerni és kontrolálni önmagunkat , nehogy  másoknak mi legyünk az energiavámpírok.Másrészt mintha a szomorúság egyre jellemzőbb lenne a világon .Így egyre többen lesznek akik csak elvenni akarják az energiát , vagy jó érzést , de nevezhetjük boldogságnak is.Talán ha bizonyos mértéket mindig kiadnánk és nem többet.De az a mérték arra lenne szánva , az adásra.És a meglévő apróbb szépségeket meglátva gyarapodnánk is boldogságocskákban...nem fogyna el belőlünk az amit más kér vagy elvesz. Most értem el odáig , hogy magamba bonyolódtam.Szóval most kell itt abbahagynom.:-) Kösz az elgondolkodtató írást!

Válasz

Kóródy Tamás üzente 16 éve

Helló !  Igen  ez  egy  érdekes  téma  megint.  Van ilyen  én  már  rengeteg  ilyen emberrel  találkoztam. Benem  áll  a  szájuk, levakarhatatlanok,  mindig  jönnek  és  folyamatos  haplatyolásukkal  az  örületbe  kergetnék  az  embert. Csak  azt  nem tudom , hogy  itt  a netten is  van-e  ilyen  és ha  igen, akkor  milyen  hatásfokkal  dolgozhatnak.....Igaz  sok  közösségi  portélon  vagyok  kb.  8-10  között  és  ez  folyamatosan  válltozik  , nővekszik  vagy  csökken.  Azthiszem  találkoztam is ilyen  emberekkel, folyton  és folyamatosan küldözgetik  az ajánlásaikat  és  ha  az  embernek  kevesebb az  ideje és  netán  nem  válaszol azonnal, akkor  sértő és kicsinyes célozgatásokkal  utalgatnak  , hogy hát mit  képzelek én , hogy nem vagyok  hajlando úgy  ugrálmi , ahogy  ő  fütyűl...,  na  aztán  a  folyamatos  kapcsolatok  során  kiderül  hogy ezek  valamilyen  formában  valóban  beteg  emberek . Akkor  persze mindig  megsajnálom őket és  újból  folyamatosan  zúdítják rám  az  akaratosságukat  és  erőszakos  mivoltjukat. Na ersze  erre is  van egy jó  modszerem  , de  ezt  nem  árulom  el. Üdvözletem  az  "energiavámpiroknak",  engem még egysem tudott  folyamatosan  "megcsapolni",  így nem  is  izgatom  magam  ezen.Tamás 

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Igen, én is megérzem őket és az itt leírt kéz-láb keresztbetevést alkalmazom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Honzám vonzódnak az ilyen emberek, és mivel azonnal megérzem (furcsa forróságot érzek a bőrömön), nagyon zavaró tud lenni. Ilyenkor, önkéntlenül próbálok hátrébb lépni, de jön utánam...Ti is megérzitek az energiavámpírokat?

Válasz

Rné Magdi üzente 16 éve

Szióka!Sajnos egyre több ilyen emberrel találkozok. 

Válasz

Boros Katalin üzente 16 éve

Szia agnia! Nekem is vannak ilyen energiavámpír ismerőseim. Én már gyerekkorom óta megérzem ha valaki energiát akar csenni tőlem. Igaz nem tudatosan csak valami furát érzek magamon. Leginkább olyat,h ettől az embertől távol kell tartanom magam. Nem érzem jól magam a társaságában. De előfordul az ellenkezője is.Valaki nagyon vonz és jó a közelében lenni, megnyugtató. Lehet,h ilyenkor én vagyok az energiavámpír?:D A buroktechnika nagyon jó módszer az energiamegtartásra, én is tudom ajánlani! Üdv: Katus

Válasz

Krén Zsuzsi üzente 16 éve

persze, magamon is érzem, mikor energiát próbálok csenn :)meg azt is, amikor tudatosan nem adok, bár az igazság az, hogy attól sem érzem magam jobban... a lényeg az, hogyha szívesen ad az ember (nyilván csak akkor lehetséges, ha van neki is), akkor nem tudják, és nem is akarják leszívni... 

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu