Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Egy szegény asszony talált egyszer egy tojást. Boldogan hívta magához a férjét és gyermekeit:
- Megszűnt a nyomor - mondta nekik.
- Nézzétek, mit találtam: egy tojást. Nem esszük meg, hanem átvisszük a szomszédasszonyhoz, hogy tegye a kotló alá és keltesse ki. Így hamarosan lesz egy csibénk, amelyből nemsokára tyúk lesz. Természetesen azt sem esszük meg, hanem tojatjuk tovább, hogy legyen sok csirkénk, meg tyúkunk és még több tojásunk. Nem eszünk sem tojást, sem csirkét, de még tyúklevest sem. Mindent eladunk és az árán veszünk egy borjút. Neveljük a borjút, amíg tehén nem lesz belőle. A tehénnek lesz sok borjúja, nekünk meg lassan egy egész csordánk. Eladjuk a csordát és veszünk az árán telket, a telekre építünk, az egyik részt eladjuk és veszünk rajta...Amíg nagy lelkesedéssel így szónokolt az asszony, a tojás kicsúszott a kezéből, leesett a földre és ... nem maradt belőle más, csak egy álom.

A mi elhatározásaink gyakran hasonlítanak ennek az asszonynak a fecsegéseire. "Majd megcsinálom. Majd megmondom.. El fogom érni..." Aztán telnek a napok, az évek és nem teszünk meg semmit.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kóródy Tamás üzente 16 éve

Helló !  Remek  történet  volt ,  van benne  valami  igazság  izű  is... a vidéki  ember tőrekvése , rátartisága.  De  benne van némi nagyravágyás   is  amikkel  nem  is  volna  semmi  baj  és pesze  minden  tiszteletem  a gazdáké  és  a  mezőgazdaságban  dolgozóké.  De  mivel  minden  éremnek  két  oldala  van, így  ennek  a tőrténetnek  a  másik  fele  is  erre  utal .... a nagy  vágyakból  és  a  hatalmas  tervekből  nem mindig  lesz  végkifejlet  és  siker.  Ámde  akinek  ez  sikerűl  attól  ne  vegyűk  el  az  álmait  a  lehetőséget  és  a  célokat.. .  minden  tiszteletem  azóké  akik  saját  erőből  és  akaratukkal  érték  el  a  céljaikat  és  amit  maguk elé  tűztek.  szia  Tamás 

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Az én tojásaim nem törnek el, de az is igaz, hogy gubbaszthat rajta tyúkanyó, nem kel ki belőle semmi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Nagyon jó kis töténet. Erről eszembe jutott,  hogy melyik is volt előbb?  a tyúk vagy a tojás és utána az okoskodás?Minenesetre a fias  tojáshoz kell egy tyúkocska és egy kakas.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Mint Pató Pál...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Nagyon jóóóóóóóóó !!

Válasz

L. Ágnes üzente 16 éve

Ezért hívják az ilyen asszonyyt Okostojásnak? :))

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu