Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

István blogja - 2010. március

Ha valakinek lenne türelme hozzá, milyen beceneveket (mondhatnám némely esetben, hogy csúfneveket) aggattak egymásra az egy helyen tevékenykedők, egész könyvet lehetne belőle kerekíteni.

Még izgalmasabb lenne, ha a becenevek eredetét is ki lehetne deríteni. Ez nagyon sok esetben már a homályba veszett.
Az én munkahelyemen (persze a lakóhelyemen is ) nagyon sok ember kapott becenevet.
Ki ne találkozott volna már olyan esettel, ami főleg faluhelyen előfordul, hogy a hasonló nevű embereket valamilyen jelzővel különböztetik meg egymástól.

Címkék: 50 év

Utolsó hozzászólás

virag maria üzente 13 éve

hello istvan a cikked;;; amit irtal ot csillagosra ertekelem.......

Tovább 

Már említettem, hogy az általános iskola néhány osztályát és a középiskolát, nevezetesen  a Vasútforgalmi Technikumot Szegeden jártam.  Azért nem mondom, hogy végeztem, mert csak három osztályt jártam, a negyedik ilyen-olyan okok miatt nem jött össze.
De végig a MÁV Nevelőintézetben laktam eléggé tűrhető körülmények között.
A mozgásunk ugyan korlátozva volt, nem mehettünk bármikor, főleg bárhova.
Ettől függetlenül moziba, szinházba,  focimeccsekre, strandra elmehettünk hétvégén, ha nevelőtanáraink hozzájárultak.  A "Bakteráj"-on belül, ahogy az intézetet neveztük,  szintén sok lehetőség nyílott a szabadidő eltöltésére.  Sportpályák voltak a hatalmas udvaron.

Címkék: 50 év

Tovább 

Amikor majdnem 18 évesen hazaköltöztem Nyúlra, azt kellett tapasztalnom, hogy én itt vadidegen vagyok.  Sok időnek kellett eltelni, mire néhány helyet megismertem a faluban.

Ráadásul nem is a faluban laktunk, hanem az állomás végén egy vasuti házban.  Ennek egyetlen előnye volt:  a vonatot reggel akkor is elértem, ha akkor ébredtem fel amikor beérkezett az állomásra. Az utolsó kocsi a kapu előtt állt meg. Előfordult, hogy ruháimmal a hónom alatt szaladtam ki a vonathoz és az öltözködés már a vonaton történt.

Címkék: 50 év

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu