Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Nem csak a ruhát érdemes szín alapján válogatni mosás előtt. Már a diétáknál hallani lehetett erről. De csak diétázóknak fontos szétválogatni a színek szerint az ételeket? Egyáltalán jó ez valamire, vagy csak hangzatos? Nos, úgy tűnik a színek nagyobb hatással lehetnek ránk, mint gondolnánk. Ezután a piacon járva nem csak az árakat, hanem a színeket is figyelhetjük. Megéri.
Tarka ételekA különféle hasonló színű zöldségeket és gyümölcsöket is lehet (mint mosás előtt) e szempont szerint csoportosítani.
Ilyen módon elkülöníthetünk piros, lila narancssárga, sárga, zöld és fehér növényeket, valamint ezen fajták keverékeit.

A piros növények mint például a paradicsom, grapefruit, a görögdinnye és a málna védik a tüdőt, a szívet és a prosztatát.

A lilák antioxidáns hatásúak, ráadásul védik sejtjeink örökítőanyagát, a DNS-t. Ide tartoznak a kék szőlő, az áfonya, a szeder, és az eper.

A narancssárga növények, vagyis a sárgarépa, mangó, sárgabarack,a sütőtök, és az édesburgonya is antioxidánsok, azonkívül segítik az immunrendszer munkáját.

Az immunrendszerre és a szívre van jó hatással a narancs, a mandarin, az öszibarack, a papaja, és a nektarin, valamint az úgynevezett zöld és sárga növények: a spenót, a sárgadinnye és a kukorica.

A zöldek:-a brokkoli a spárga, a zöldborsó, a káposzta javítják a vérkeringésünket, csakúgy, mint a fehér és zöld csoportba tartozó fokhagyma, snidling zeller, körte és vöröshagyma.

Még arra nem jöttem rá, mi alapján sorolunk be egy növényt egy színbe, hisz vannak egybemosódások, de ezek a növények mindenképp tele vannak vitaminokkal, és ásványi anyagokkal, tehát a fogyasztásukkal csakis nyerhet a szervezetünk.
Jó étvágyat!

Címkék: ételek

Kapcsolódó cikkek:

  Gasztronómia

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu