Nem csak a ruhát érdemes szín alapján válogatni mosás előtt. Már a diétáknál hallani lehetett erről. De csak diétázóknak fontos szétválogatni a színek szerint az ételeket? Egyáltalán jó ez valamire, vagy csak hangzatos? Nos, úgy tűnik a színek nagyobb hatással lehetnek ránk, mint gondolnánk. Ezután a piacon járva nem csak az árakat, hanem a színeket is figyelhetjük. Megéri.
A különféle hasonló színű zöldségeket és gyümölcsöket is lehet (mint mosás előtt) e szempont szerint csoportosítani.
Ilyen módon elkülöníthetünk piros, lila narancssárga, sárga, zöld és fehér növényeket, valamint ezen fajták keverékeit.
A piros növények mint például a paradicsom, grapefruit, a görögdinnye és a málna védik a tüdőt, a szívet és a prosztatát.
A lilák antioxidáns hatásúak, ráadásul védik sejtjeink örökítőanyagát, a DNS-t. Ide tartoznak a kék szőlő, az áfonya, a szeder, és az eper.
A narancssárga növények, vagyis a sárgarépa, mangó, sárgabarack,a sütőtök, és az édesburgonya is antioxidánsok, azonkívül segítik az immunrendszer munkáját.
Az immunrendszerre és a szívre van jó hatással a narancs, a mandarin, az öszibarack, a papaja, és a nektarin, valamint az úgynevezett zöld és sárga növények: a spenót, a sárgadinnye és a kukorica.
A zöldek:-a brokkoli a spárga, a zöldborsó, a káposzta javítják a vérkeringésünket, csakúgy, mint a fehér és zöld csoportba tartozó fokhagyma, snidling zeller, körte és vöröshagyma.
Még arra nem jöttem rá, mi alapján sorolunk be egy növényt egy színbe, hisz vannak egybemosódások, de ezek a növények mindenképp tele vannak vitaminokkal, és ásványi anyagokkal, tehát a fogyasztásukkal csakis nyerhet a szervezetünk.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikkek:
Gasztronómia