Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A Munkatörvénykönyve 134§ (4) bekezdése alapján a szabadságot két részletben kell kiadni, és ettől csak a munkavállaló kérésére lehet eltérni.

Ugyanennek a pragrafusnak az (1) bekezdése pedig arról szól, hogy a munkavállaló csak az egy negyedével rendelkezik a szabadságának.....

Ha 30. nap a szabadság, akkor ez hogyan értelmezhető? (fele: 2*15 nap; az egynegyede viszont kerekített 8 nap???)

Hogyan lehet ezt időarányosan kiadni? Az "időarányos kiadást" annál a cégnél alkalmazzák ahol én dolgozom. A vita azért robbant ki köztünk, mert én szerettem volna a nyári időszakra tartalékolni a szabadságomat, amikor is a 7 éves kisunokámra kellene felügyelni, hogy legalább ezzel segítsem  a nyári szünet felügyeleti, elhelyezési gondjaít. A tolerancia nem az én közvetlen munkahelyi főnököm legbecsülendőbb tulajdonsága az biztos.  Kollektiv szerződésre hivatkozva kerek perec kijelentette "ne vitatkozzam vele, hanem időarányosan vegyem ki a szabadságomat és kész" Nálatok hogy működik ez?

Címkék: szabadság

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Az a véleményem, ha többet veszek ki, mint amennyi időarányosan járna, s közben elküldenek, vagy egyéb előre nem látható dolog történik, természetesen a végelszámolásban rendezni kell. A gondom az, hogy két részletben kell kiadni a jogszabály szerint, hogy a dolgozónak legyen ideje a feltöltődésre, pihenésre, azt is 30 nappal előbb közölnie kell a cégnek a dolgozóval, hogy el fogja küldeni szabadságra. A dolgozónak 15 nappal előbb kell bejelentenie, ha el akar menni szabira, hogy a cég tudjon helyetesitésről gondoskodni Ha velem havonta 2 napokat kivetetnek, a karácsonyi időszakban a leállási időre szintén tartalékolni kell kb. 7 napot, nem valósul meg az a szabály, hogy 2 részletben kell kiadni a szabadságot. A szétszabdalt szabadságok ideje alatt "lógatom otthon a lábam", de semmi esetben sem mehetek nyaralni, nem hordhatom úszótanfolymra az unokám stb. De mivel a felügyeletet a tanfolyamra hordást, meg egyebeket meg kell oldani akár van rá szabi akár nincs, marad a fizetésnélküli szabadság, vagy a táppénzes időszak. Lehet, hogy máshol nem gond, de szerintem ez megint egy olyan probléma amit egy kis odafigyeléssel meg lehetne oldani., és nem belehajszolni egy kényszermegoldásba az embert.

Válasz

Görögh Lászlóné üzente 16 éve

Az időarányos kiadásnak azért van jogosultsága, mert senki nem tudja előre , hogy mi történik vele, (betegség, rokkantság, rosszabbról nem is beszélve) leszámolás...egyéb, és bizony ha többet veszel ki az év feléig (nyárig) és akár el is küldhetnek, akkor azt vissza kell fizetni a cégnek.
Így már talán érthetőbb, hogy miért van értelme az időarányosságnak.......

Válasz

Kisbaczoni Benedek Zoltán üzente 16 éve

Sajnos a jude-globál-komcsi ballib törvények nem a magyaroknak készültek!
Ezen törvénytelenségek ellen küzd a Nádori Testület és az ÚjMagyarVérszövetség, hogy egyszer és mindenkorra elzavarjuk a magyarellenes gyurcsányista-kókadt-fodros-zsideszes álpolitikus bűnüző hazaárulókat!
Csak legyünk többen.
osfenyo54

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

szia!
hát én ehhez csak annyit szólnék. hogy nem igazán akkor veheti ki az ember a szabadságát amikor szeretné.én azért általában akkor mehetek szabira amikor nekem szükségem van rá. én így vagyok a főnökeimmel megegyezve:)
Üdv:Dorix

Válasz

Varróné Juhász Judit üzente 16 éve

Szia Suvi! Ehhez sajnos nem tudok hozzászólni, mert én nem kötött helyen dolgozom. A férjem vállalkozó és és vagyok az alkalmazottja. Tehát nálunk ilyen nincs, hogy szabadság kiadása. Amikor még a lányom születése előtt titkárnőként dolgoztam, akkor sohasem volt gond a szabadság kivételével, mindig a kollégáimmal egyeztettem - főként - hogy mikor lenne alkalmas a szabadság kivétele.
Nagyon sajnálom, hogy a főnöködben nincs egy kis emberség és tolerancia... :(

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu