Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Forgács Gábor

(Bp., 1947. dec. 30.– ): színész, humorista. Gimnáziumi érettségi után tűnt fel az 1972-es Ki mit tud? vetélkedőn jódliszámával. 1972-től előadóművész. 1975–77-ben a Békés Megyei Jókai Színházban szerepelt, kezdetben segédszínészként. 1977 óta a Vidám Színpad tagja. Elsősorban vj.-okban lép fel, a Magyar Televízióban főként kabarékban látható. F.Sz. Dömötör (Heltai J.–Ránki Gy.: Szépek szépe); Bill (Flatow: Egy férfi, aki nem akar); Tonelli (Bradányi I.–Karinthy F.: Vidám válás); Salome (Poiret: Őrült nők ketrece). Önálló estje: Humorforgácsok (1985).

 

Forgács GáborForgács Gábor

Az irodagép-műszerész végzettségű Forgács barátai unszolására 1972-ben jódlistaként indult a Ki mit tud-on, ahol második helyet szerzett. Két év múlva már a békéscsabai színházban játszott, amit az ország számos színpadán követett még zajos siker: a Vidám Színpadon 16, a Mikroszkóp Színpadon 5 évet töltött el, majd szabadúszó lett, közben sokoldalú tehetségét rádiós és televíziós műsorvezetőként is kipróbálta.

A televízió és a film mint az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkron színészt is felfedezte magának. Ezzel párhuzamosan önálló estek és a Rádiókabaré állandó részvevőjeként bizonyította, kevesen értenek annyira a humorhoz, mint ő.

Ma is a magyar televíziós kabaré egyik legismertebb személyisége, az örökké Keljfelj Jancsiként talpra ugró kisember tökéletes megtestesítője – ezért is alakítja a Szeszélyes „Pityesz és Svanya” duójában az okoskodó Savanya kicsit bárgyú, de rokonszenvesen őszinte ellenpárját, Pityeszt.

Címkék: a humor

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu