Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

4,6 milliárdos üzlet van készülőben a műholdas rádiózásban2007. február 21. 09:33MTI Sajtóadatbank
A Sirius Satellite Radio az tervezi, 4,6 milliárd dollárért felvásárolja vetélytársát, az XM Satellite Radiót; egy felügyeleti illetékes szerint ugyanakkor elhúzódhat az ügylet engedélyezése.
Az ügylet megvalósulása esetén olyan cég jönne létre, amelynek 2006-os bevétele 1,5 milliárd dollár (lett volna) és olyan hírességek szerepelnének benne, mint Howard Stern, Oprah Winfrey, Bob Dylan vagy éppen Deepak Chopra; népszerű programjaik most megoszlanak a két szolgáltató között. Az előfizetők hamarosan képesek lesznek az általuk kedvelt adások kiválogatására, és arányos havi díj fizetésére, éppen úgy, mint a kábeltelevíziók esetében.

A bejelentette egyesülést bizonyosan ellenezni fogják a "földi" rádiók, és a verseny csökkenése miatti feltételezett árváltozások miatt a felügyeleti ellenérzés is bizonyosra vehető - különös tekintettel arra, hogy eredetileg tiltott, hogy egy cégnek két műholdas rádió engedélye legyen. A vállalat(ok)nak ékesen kell bizonyítani, hogy a hallgatók mind a választék, mind az árak vonatkozásában jól járnak.

Az XM és a Sirius vitatja, hogy megakadályozhatnák egyesülésüket, mert indoklásuk szerint minden rádiókészülék esetében versenyben állnak; egy cégként viszont jobb szolgáltatásokat kínálhatnának - kedvezőbb áron.

Jelenleg mind az XM, mind pedig a Sirius részvénye meglehetősen gyengén muzsikál: a befektetők aggódnak a lassú növekedés és a szolgáltatások kiépítésének magas költségei miatt. Az XM árfolyama jelenleg 42 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly áprilisi éves csúcspontján volt; a Sirius azóta 34 százalékot vesztett értékéből.

Címkék: digitális rádió

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu