Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

sandor blogja - 2018. április

 

ISTEN KIMONDHATATLAN AJÁNDÉKA 
''Az Istennek pedig legyen hála az ő kimondhatatlan ajándékáért.'' (2Korinthus 9:15)

A keresztben összpontosul Isten minden kinyilatkoztatása, amely az ember iránti szeretetét hirdeti. Hogy ez igazán mit jelent, azt nem tudja kifejezni a nyelv, nem tudja leírni a toll, az emberi értelem képtelen felfogni. A mi bűnünkért keresztre feszített, a halálból feltámadt és a Mennybe szállt Krisztus; ez a megváltás tudománya, amit ismernünk és tanítanunk kell.

Címkék:

Tovább 

Húsvét után se feledd el...

   Kevés ilyen husvétra emlékezünk, amikor a hivők mindenki otthon lakásukban tartózkodnak,a ragályos betegség miatt. Így több idő jut emlékezni drága Megváltónk,áldpzatára. Ezen a napon mivel szombat van,Jézus József sírjában nyugodott. Az a kéz akinek egyetlen érintésétől a betegek egészségesekké váltak, a vakok szemei megnyíltak,Akinek szavától és jelenlététől a démonok elmenekültek,most sírban pihen. A szégyen a kinzás hosszú napja után,végre megnyugodott.

Címkék:

Tovább 

 

ZSOLT. 103.1-2. "ÁLDJAD ÉN LELKEM AZ URAT ÉS EL NE FELEDKEZZÉL SEMMI JÓTÉTEMÉNYÉRŐL! A felolvasott Igében a zsoltáríró mintegy unszolja a lelkét, hogy nyíljék meg Istent dicsérő hálaadásra, az Úr előtt! Nem azt mondja, hogy áldjad én ajkam az Urat, hanem így: “Áldjad, én lelkem az Urat, és egész bensőm az őszent nevét”. A hálaadás nemcsak azt jelenti, hogy összekulcsolom a két kezemet, és köszönetet rebegek.

Címkék: magasztalás hála.

Tovább 

II.Kir, 5,1. "És Naámán a Siriai király seregének fővezére,az ő Ura előtt igen nagy férfiú és nagyrabecsült volt,mert általa szabadította volt meg az Úr Siriát: s az a férfi vitéz,hős de bélpoklos volt."

  Izráel népének egy szomorú ideje volt ez a kor mikor e történet játszódik. A bálványimádásba süllyedt Izráel el kellett hogy viselje Isten nevelő intézkedéseit,amint e történetben is látjuk meg engedte hogy a környező népek támadása megkeserítse életüket.

Címkék: szeretet.

Tovább 

 

A LÉLEK CSÜMÖLCSE---I.

 

Gyümölcs termés a Szent Lélek által...

SZERETET
"Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg Őt." (1Jn 3:1)
János ezt mondja: "Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk!" Nincs szó, mely teljesen kifeje
zné ezt a szeretetet, csak bizonyos fokig tudjuk szavakba önteni ezt a minden ismeretet felülhaladó szeretetet.

Címkék: szeretet.

Tovább 

Jézus Krisztus imaélete.

Az evangéliumok olvasása közben,felfigyelhetünk arra hogy Jézus Krisztus sokkal többet segített az embereken mint prédikált.Gyógyított,meglátogatta otthonaikban,olyan embereket is akiket kora társadalma lenézett,lekezelt,nemzetisége,vagy vallási hovatartozása miatt. S még valamire felfigyelhetünk: Az evangéliumok megörökítik Jézus imáit. Sok időt töltött el Mennyei Atyjával való beszélgetésben. Minden tervét,minden tevékenységét Atyjával beszélt meg, így lett igazi példánk,az imátkozásban.

Címkék: ima.

Tovább 

Hinned kell Isten létezésében!

Egy gazdag vállalkozó sajtóértekezletet tartott,ahol az interjú végén a kiváncsi újságírók feltettek egy kérdést: MIÉRT HISZI ŐN HOGY VAN ISTEN? Nézzék mondta: Nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban húsdarálót és sok más egyebet gyártunk. Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezi, majd anyagpróbákat végzünk, és csak azután következik a gyártás.

Címkék: hit.

Tovább 

 

Tanulságok egy kalauz tévedéséből.
A vonat megállt egyik állomáson,az emberek igyekeztek mielőbb felszállni és elhelyezkedni. Egy férfi is kisétált a peronról,nem volt éppen jól öltözött, és még egyik lábára sánta is volt,és csak lassan tudott felszállni a már majdnem induló vonatra. A kalauz fölényes pillantást vetett rá,és azt mondta: Hé, te sánta,jobb lenne ha igyekeznél a felszállással mert itt hagyunk. Az utas nem válaszolt,csak lassan fel szállt az utolsó vagonra, és leült az egyik szabad helyre.

Címkék: magaviseletből elégtelen.

Tovább 

"A BARÁTSÁG KERTJÉBEN.
Ahol szeretetvirágok nyílnak,
ha öntözöd soha sem hervadnak
jó baráthoz türelemmel legyél,
mikor tőled segítséget remél.

Szeretettel nyújtsd ki felé kezed
életében az űrt betöltheted,
hozzád fordul, sose fordíts hátat
ha kétkedő, tévesztő a látszat.

Lehet néha olyan pillanatod,
amikor a vigaszt tőle várod
élethelyzetek néha mostohák,
jó ha van melletted igaz barát.

Címkék: barát.

 

SZERETET

"Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg Őt."
(I. Jn. 3,1.)

János ezt mondja: „Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk!” Nincs szó, mely teljesen kifejezné ezt a szeretetet, csak bizonyos fokig tudjuk szavakba önteni ezt a minden ismeretet felülhaladó szeretetet. A Végtelen nyelvezetére lenne szükségünk ahhoz, hogy kifejezzük azt az isteni jóságot, mely lehetővé tette, hogy Isten fiainak neveztessünk.

Címkék: szeretet.

Tovább 

 

 

A SZENT LÉLEK GYÜMÖLCSEI...
ÖNURALOM


"De Dániel eltökélé az ő szívében, hogy nem fertőzteti meg magát a király ételével és a borral, amelyből az iszik vala, és kéré az udvarmesterek fejedelmét, hogy ne kelljen magát megfertőztetnie." (Dán 1:8)
Gyakran beszélgetés tárgya,hogy vajon ősszüleinknek,amikor tiszta indítékokkal rendelkeztek a bűnbe esés előtt,vajon volt é szükségük önuralomra? Képzeljük el az édeni tisztaságot amikor "minden igen jó volt" Éva a kisérthetőség területére merészkedik, és szemléli a titltott fát amelyen semmi különöset nem látott a többi fához viszonyítva.

Címkék: Önuralom.

Tovább 

OTT LAKIK AZ ÚR..
EZÉKIEL. 48,35. ".....És a város neve ama naptól fogva: Ott lakik az Úr."
Isten ezen üzenetet fogságban levő népének küldte, Ezékiel prófétától, a reménység üzenete volt ez számukra. Ekkor a templomuk romokban hevert,de micsoda reménység tölthette be a szívüket ezen szavak hallatán,hogy Istenük olyan kegyelmes hogy a fogságból meg fognak szabadulni,és még templomukat is újjá építhetik.
Isten büntetése mindig kegyelemmel van társítva. Már Dávid idejében megígérte isten: (Zsolt.89.31-35.) "Ha az ő fiai elhagyják az én törvényemet,
és nem járnak az én végzéseim szerint,.....akkor vesszővel látogatom meg az ő bűnöket,....de kegyelmemet nem vonom meg tőlük,és hűséges voltomban nem hazudom." Ilyen csodálatos Istenünk van!

Címkék: együtt az Úrral.

Tovább 

Krisztus minden mindenekben...

FIL. 2,5. „Annakokáért az az indulat legyen bennetek mely volt a Krisztus Jézusban is.”
Amióta Pál apostol találkozott Jézussal a Damaszkuszi úton, minden gondolatával ,bölcsességével, Krisztus nevét dicsőítette. Figyeld meg hogyan bátorít hogy tegyük ugyanezt mi is: „Neve minden név fölött való”
„Nevére minden térd hajoljon meg” „Minden nyelv vallja hogy Jézus a Krisztus.” Számára Krisztus volt a „Nagy Ő” Hiszen az Efézusi levelében 30-szor / Filippi levélben 7-szer/ Kolosséi levélben 27-szer használja ezt a kifejezést Ő benne, Ő általa, számára Ő volt minden mindenekben.

Címkék: a nagy Ő.

Tovább 

Tanulságos igehirdetés Albert Echweitzertől..

Az egyik reggelen az afrikai őserdő mélyén, Lambaré- nében istentiszteletre gyűltek össze Albert Schweitzer munkatársai és fekete bőrű betegei. A „nagy fehér doktor”-, ahogy ápoltjai nevezték, szívesen tartotta a szabad ég alatt istentiszeleteit. „Ott az ég madarai is velünk énekeltek” – szokta mondani. Ezen a reggelen előbb egy Bach korált játszott hordozható harmóniumán. Mindenki megigézve hallgatta Bach legkiválóbb interpretátorának játékát.

Címkék: szívünk ura.

Tovább 

KÖTELESSÉG TUDÓ EMBEREK...

Máté,24, 45-47. „Kicsoda hát a hű és bölcs szolga,akit az Úr gondviselővé tőn az ő házanépén,hogy a maga idejében adjon azoknak eledelt? Boldog az a szolga akit az ő Ura mikor megjő,íly munkában talál. Bizony mondom néktek,hogy minden jószága fölött gondviselővé teszi őt.”
Préd. 12, 15-16. „A dolognak summája,mindezeket hallván, ez: Az Istent féljed és az ő parancsolatait megtartsad, mert ez az embernek fő dolga.

Címkék: felelősségünk.

Tovább 

LELKI ELEDEL. I.Kor.10,1-4.11."Nem akarom pedig hogy ne tudjátok atyámfiai,hogy a mi atyáink mindnyájan felhő alatt voltak,és mindnyájan a tengeren mentek által. És mindnyájan Mózesre keresztelkedtek meg a felhőben és a tengerben. És mindnyájan egy lelki eledelt ettek,és mindnyájan egy lelki ital ittak,a lelki kősziklából,amely követi vala őket,e kőszikla pedig Krisztus volt. Mindezek pedig példaként estek rajtuk,megírattak a mi tanulságunkra, akikhez az idők vége elérkezett." Mire gondolsz Testvérem a lelki eledel szó hallatán?

Címkék: felelősségünk

Tovább 

LELKI ELEDEL. I.Kor.10,1-4.11."Nem akarom pedig hogy ne tudjátok atyámfiai,hogy a mi atyáink mindnyájan felhő alatt voltak,és mindnyájan a tengeren mentek által. És mindnyájan Mózesre keresztelkedtek meg a felhőben és a tengerben. És mindnyájan egy lelki eledelt ettek,és mindnyájan egy lelki ital ittak,a lelki kősziklából,amely követi vala őket,e kőszikla pedig Krisztus volt. Mindezek pedig példaként estek rajtuk,megírattak a mi tanulságunkra, akikhez az idők vége elérkezett." Mire gondolsz Testvérem a lelki eledel szó hallatán?

Címkék: lelki eledel.

Tovább 

A HIT ISTEN AJÁNDÉKA
Az embernek az az „érzékszerve", amivel a lelki valóságot tudja felfogni. A Biblia szerint a valóságnak két tartománya van: a látha­tók és a láthatatlanok. A láthatókat megismerhet­jük értelmünkkel és öt érzékszervünkkel, a látha­tatlanokat Isten kijelentése alapján a hitünkkel (1Kor 2,9 kk; 2Kor 4,18; 2Kir 6,16-17 stb.). Az embernek ez az „érzékszerve" a bűnesetig hibátlanul működött. Amikor azonban Istentől elszakadt, sú­lyosan megsérült. Ahhoz, hogy valaki újra érzékelje Istent, értse akaratát, újra kell kérnie Tőle ezt az ajándékot.

Címkék: hit...

Tovább 

A PÓTOLHATATLAN BÉKESSÉG.
Békességet hagyok nekek,az én békességemet adom nektek,nem úgy adom nektek amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek se ne féljen."
Mivel állandó stresszben élünk,feszültségben,gyakran nincs időnk sem erőnk,hogy elgondolkodjunk mennyire értékes nélkülözhetetlen számunkra a Krisztus által felkínált békesség. 
Gondoljunk csak a kezdetre,az Édeni otthonunkra. Ős szüleink mindenütt, mindenben,csak romolhatatlan békességet tapasztaltak.

Címkék: békesség.

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu