Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

II.Kir, 5,1. "És Naámán a Siriai király seregének fővezére,az ő Ura előtt igen nagy férfiú és nagyrabecsült volt,mert általa szabadította volt meg az Úr Siriát: s az a férfi vitéz,hős de bélpoklos volt."

  Izráel népének egy szomorú ideje volt ez a kor mikor e történet játszódik. A bálványimádásba süllyedt Izráel el kellett hogy viselje Isten nevelő intézkedéseit,amint e történetben is látjuk meg engedte hogy a környező népek támadása megkeserítse életüket. A Biblia első lapjátol az utolsóig,Isten szeretetének megnyilvánulása tárul elénk,a bűnös ember iránt. Ha felületesen olvassuk Isten Igéjét,csak azt látjuk hogy Siria és Izráel között hadiállapot van. Betörések az országba,emberrablások, ellenségeskedések szinte mindannaposak lehettek.

   Ebben az ige részben sok meglepetéssel találkozunk. Az Úr segíti Siriát,a harcban,ezt nehéz volt egy Izráelitának elfogadni,hiszen,mi vagyunk a választott nép! Igen. Ezt mindig nehéz elfogadni,hogy Isten minden embert szeret,még ellenségeinket is. Isten sok esetben a tervét rajtuk keresztül,kell hogy elindítsa,mert mi nem szeretjük mindig azokat akiket Jézus szeret. Lehetséges hogy Isten szereti a Siriabelieket, a sok ellenségeskedés ellenére is? Hiszen ott van a Bibliában Ninive példája, Jónás próféta idejében: (Jón.4,11.) "Én ne szánjam Ninivét ahol

több van 10-szer 12000-embernél? És barom is sok van. Igy hangzott Isten fedése, engedetlen prófétájához. Isten nem tesz  külömbséget ember bőrszíne, vallása, vagy neme végett ember és ember között. Szereti még a teremtett állatokat is Ninivében.

  Azok a bárányáldozatok amelyeket a Zsidók naponta áldoztak, a nagy JAHVE tiszteletére

az igazi bárányt Jézus Krisztust jelképezték. Aki minden emberért meghalt. (Tit.2,11.) "Mert megjelent az Isten kegyelme minden embernek." Izráelt pedig Isten arra hívta el,hogy ezt a kegyelmet szeretetet továbbítsa minden ember felé.  De ők ezt kisajátították maguknak. A többi embert pedig ezzel kizárták az üdvösségböl.

  Jézus mikor eljött a földünkre az első advent idején, szokatlan igazságot tárt hallgatói elé:

Máté.5,44. "Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket,áljdátok azokat akik titeket átkoznak,jót tegyetek azokkal akik titeket gyülölnek,és imátkozzatok azokért akik háborgatnak és kergetnek titeket." Nagyon nehezen megvalósítható igazság ez a testiesen gondolkodó hivő számára. Krisztus ezzel azt mondta el,hogy egy hivőnek nincs ellensége. De nem mindig rajtunk mulik ez,hiszen éppen az ősellenség Krisztus elfogadásáért támaszt

ellenségeskedő embereket. Egyedül Isten Lelke adhat gyülöletért szeretet. A hálátlanokkal és gonoszokkal szemben tanúsított barátságos magatartás,és jóindulat azokkal szemben,akiktöl semmi jót nem várhetunk,ismertető jele a meny Királyi családjának. Ez a leghatározottabb bizonyíték, mellyen a Magasságos gyermekei igazolják küldetésüket.

Címkék: szeretet.

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu