Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Jézus Krisztus imaélete.

Az evangéliumok olvasása közben,felfigyelhetünk arra hogy Jézus Krisztus sokkal többet segített az embereken mint prédikált.Gyógyított,meglátogatta otthonaikban,olyan embereket is akiket kora társadalma lenézett,lekezelt,nemzetisége,vagy vallási hovatartozása miatt. S még valamire felfigyelhetünk: Az evangéliumok megörökítik Jézus imáit. Sok időt töltött el Mennyei Atyjával való beszélgetésben. Minden tervét,minden tevékenységét Atyjával beszélt meg, így lett igazi példánk,az imátkozásban. Figyeljük meg a következő 7-pontot melyben Jézus példát kivánt adni:

     a,   Az ima találkozás a Menny és föld Teremtőjével, előjogunk hogy kapcsolatot teremthetünk vele.

     b,   Az ima kulcs a hivő ember kezében,a menny kincsestárának megnyitásához.

     c,   Az ima által beléphetünk a Menny és föld Urának fogadótermébe. Kéréseink,bánatunk,örömünk meghallgatja.

     d,   Az ima a hit lélegzése. Nélküle hitéletünk sivár, és értéktelen.

     e,   Az ima olyan telefonvonal,melynek nincsen "FOGLALT" jelzése. Jézust a nap minden szakában hívhatod.

     f,    Az ima áthídalja a szakadékot amelyet,  a bűn hozhat létre az ember és Isten között.

     g,   Az ima bizonyítéka annak hogy "Lelki hallásunk" müködik, s a menny számára elérhetőek vagyunk.

 

AZ EVANGÉLIUMOK IRÓI MINDEGYIK MÁS-MÁS SZEMSZÖGBÖL FIGYELTÉK MEG ÉS JEGYEZTÉK FEL JÉZUS ÉLETÉT.

      +++Máté: A  próféciák beteljesedését kiséri figyelemmel Jézus életében. /Meg van írva, jegyzi fel./Mát.1,22./

      +++Márk: Rövid evangéliuma Jézus csodáit,szemlélteti,s a tömegeket szemléli akiket vonzott tanítása./Mk.2,4./

      +++Lukács: Az ima szemszögéböl szemléli Jézus munkásságát, /Luk.3,21./

      +++János:  János felismeri a Mennyei tanítóbol áradó szeretetet. S levelét szeretbe mártott tollal irja le amit a     Mestertöl tanult.

 

MIT VETTEK ÉSZRE A TANÍTVÁNYOK JÉZUSNÁL,AMIKOR EGY ALKALOMMAL IMÁBAN ELMÉLYÜLVE  LÁTTÁK?

   Luk. 11.1. "Uram taníts minket imátkozni" mondották,amikor látták bensőséges kapcsolatát Mennyei Atyjával. Nem gondolom hogy a tanítványok eddig nem imátkoztak,csak látták mennyire más Jézus kapcsolata az Atyával,mint az övéké. A mai rohanó világban  mennyi idő jut imára? Ha az ima a hit lélegzése, ugye lélegezni soha nem lehet elfelejteni, legyen ilyen létkérdésünk a mennyel való kapcsolat is. Ezzel a vággyal irták meg irásaikat a Biblia más írói is:  Zsolt.141,2. "Mint jóillatu füst,jusson elődbe imádságom."S kezem felemelése estvéli áldozat legyen."

      Zsolt.145. 18."Közel van az Ur minden őt hívóhoz,mindenkihez aki hüséggel hívja őt."

      I.Kor.14,15. "Hogy van hát? Imátkozom lélekkel,de imátkozom értelemmel is.Énekelek lélekkel,de énekelek értelemmel is." Bizonyára ezt látták Jézus imáinál is a tanitványai,hogy teljes szívböl tárta fel kivánságát az Atya előtt.

 

AMIKOR IMÁRA KÉSZTET A LÉLEK MINDIG JÉZUS LEGYEN A PÉLDAKÉPÜNK, MERT Ő TANÍTANI AKART AZZAL IS HOGY KÜLÖMBSÉGET TETT A MAGÁNYOS ÉS TÖMEG ELÖTT VALÓ IMÁI KÖZÖTT.  /Ha magányosan imátkozott sokszor egéssz éjjel imátkozott, Emberektöl körülvéve pedig,csak néhány szóvval mondta el kivánságát./

     Márk. 1,35. "Kora reggel pedig még szürkületkor, fölkelvén,kiméne egy puszta helyre,és ott imátkozék."

     Máté. 11,25."És szólván Jézus: "Hálákat adok néked Atyám,mennynek és földnek Ura,hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elöl, és a kisdedeknek megjelentetted"

     Ján.11,41-42. "Jézus pedig felemelé szemeit az égre és monda: "Atyám hálát adok néked hogy meghallgattál engem. Tudtam én hogy te mindig meghallgatsz engem. Csak a körülálló sokaságért mondtam,hogy elhigyjék hogy te küldtél engemet.

   Megfigyelhettük hogy Jézus az alkalomhoz illően imátkozott. Ha egyedül volt szabadon időkorlátozás nélkül szólhatott Atyjához. Ha tömegben volt mint Lázár feltámasztása alkalmával, akkor az alkalomhoz illően a célért könyörgött. Még a halott a sirban volt mikor hálát adott a meghallgatásért. Hát nem csodás példaképünk van? Egy szemerkényi kétely sem érezhető szavaiban, mert hite rendíthetetlen volt.

 

MIRE TANÍT A BIBLIA, HOGY MÁS -MÁS ÉLETHELYZETBEN,IMÁINK IS KÜLÖMBÖZŐEK LEGYENEK, /Ahogyan Jézusnál is megfigyelhettük?/

    Hálaima: /Zsolt.50,14-15./"Hálával áldozzál az Istennek,és teljesítsd a Felségesnek tett fogadásaidat.és hivj segítségül engem a nyomorúság idején és megszabadítlak téged és te dicsőitesz engem."

    Bűnbánó ima: Zsolt.32,5./ "Vétkemet bevallám néked,és el nem fedeztem. Azt mondtam, bevallom hamisságomat,az Urnak,és te elvetted rolam bűneimnek terhét."

    Közbenjáró ima: /I.Tim.2,1-2./Intelek benneteket hogy tartassanak könyörgések,imádságok,esedezések,halaadások minden emberért. Királyokért, méltóságban levőkért,hogy csendes és nyugodalmas életet éljünk,teljes istenfélelemmel és tisztességgel."

    Teljes hiböl fakadó ima: /Zsid. 11,6./ Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni,mert aki Isten elé járul annak hinnie kell,hogy ő létezik és megjutalmazza azokat akik őt keresik."

    Dicsőíima: /Róma.11,"Oh Isten,gazdagságnak bölcseségének   tudományának mélysége.mely igen kikutathatatlanok az ő itéletei,és kinyomozhatatlanok az ő utai! Mert kicsoda ismerte meg az ő értelmét,és kicsoda volt néki tanácsosa? Avagy kicsoda adott előbb néki.hogy annak visszafizesse azt? Mert Ő töle  Ő általa,és Ő reá nézve,vannak mindenek. Ővé a dicsőség,mindörökké, Ámen."

Kétségtelen hogy sokat tanulhatunk Jézus imaéletéböl.Keresztényként el kell ismernünk, hogy imáink sok esetben S.O.S kérések. Ha bajban vagyunk akkor mentőővként szolgálnak. Ezen a problémán segít Jézus imáinak ismerete,aki sohasem feledkezett meg a hálárol.  Egy ihletett iró szavai a következő volt:

  "Jézus az alázatos imádságokat sajátjaként mondja el Mennyei Atyjának,az imátkozó lelkek érdekében. A mennyben minden őszinte ima meghallgatásra talál. Lehet hogy az imádságot nem mondják el gördülékenyen,de ha abban benne van az imátkozó szive akkor ez az ima felszáll,abba a szentélybe,ahol most Jézus szolgál,s úgy közvetiti Mennyei Atyánk elé imáinkat az ő teljes tökéletessége tömjénjének illatával."

                          Mi Atyánk,ki vagy a mennyekben,szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod,legyen meg a te akaratod,mint a mennyben ugy a földön is. A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma. És bocsásd meg a mi vétkeinket,amiképpen mi is megbocsátunk azoknak,akik ellenünk vétkeztek.És ne vígy minket kisértésbe,de szabadíts meg minket a gonosztol, Mert tiéd az ország,a hatalom és a dicsőség,mindorokké. ÁMEN.

Címkék: ima.

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu