Kis türelmet...
VARGABÉLES
Hozzávalók 32 x 32 cm-es gáztepsihez:
2 cs réteslap (v. leveles tészta)
30 dkg cérnametélt
10 dkg vaj
1 kg túró
3 dl tejföl
5 db tojás
8-10 ek kristálycukor
5 cs vaníliás cukor
1 cs. mazsola
reszelt citromhéj
olaj a lapok kenéséhez
1 kisebb tojás a lekenéshez
A
cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón
összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűtjük.
A túrót egy tálba tesszük, majd villával kicsit összetörjük. Ezután hozzáadjuk
a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojások
sárgáját, a mazsolát és alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan
a túrós masszához keverjük.
A teljesen kihűtött tésztát beletesszük a túrós-habos masszába, majd szintén
óvatosan összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd belehelyezünk 2 réteslapot úgy, hogy a
tepsi oldalát is befeddje. Ezután lekenjük olajjal, majd szintén ráhelyezünk 2
réteslapot, és lekenjük olajjal rátesszük a harmadik sor réteslapot, de azt
már nem kell olajjal lekenni.
Ezután a réteslapra ráöntjük a tésztás-túrós masszát, majd a tetejét egyenletesen
elsimítjuk.
A töltelék tetejét befedjük réteslappal, majd olajjal lekenjük és ráhelyezzük a
második sor réteslapot és szintén lekenjük olajjal.
Végül ráhelyezzük a harmadik sor réteslapot, majd a tetejét lekenjük a
felvert tojással.
Előmelegített sütőbe tesszük, 180-200fok. 50-60 perc alatt készre sütjük. A
sütőből kivéve langyosra hűtjük.
Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórni, majd ízlés szerint
felszeletelni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!