Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

VARGABÉLES

Hozzávalók 32 x 32 cm-es gáztepsihez:

 

 2 cs réteslap (v. leveles tészta)

30 dkg cérnametélt

10 dkg vaj

1 kg túró

3 dl tejföl

5 db tojás

8-10 ek kristálycukor

5 cs vaníliás cukor

1 cs. mazsola

reszelt citromhéj

olaj a lapok kenéséhez

 

 1 kisebb tojás a lekenéshez

 

 A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűtjük. 
A túrót egy tálba tesszük, majd villával kicsit összetörjük. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojások sárgáját, a mazsolát és alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük.
A teljesen kihűtött tésztát beletesszük a túrós-habos masszába, majd szintén óvatosan összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd belehelyezünk 2 réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befeddje. Ezután lekenjük olajjal, majd szintén ráhelyezünk 2 réteslapot, és lekenjük olajjal  rátesszük a harmadik sor réteslapot, de azt már nem kell olajjal lekenni.
Ezután a réteslapra ráöntjük a tésztás-túrós masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk.
A töltelék tetejét befedjük réteslappal, majd olajjal lekenjük és ráhelyezzük a második sor réteslapot és szintén lekenjük olajjal.
 Végül ráhelyezzük a harmadik sor réteslapot, majd a tetejét lekenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőbe tesszük, 180-200fok. 50-60 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve   langyosra hűtjük.  
Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórni, majd ízlés szerint felszeletelni.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu