Kis türelmet...
Túrógombóc recept
Hozzávalók
A gombóchoz:
A díszítéshez:
Teljes elkészülési idő: 20 perc
+ 120 perc pihentetés
Elkészítés
1
Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.
2
Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre.
3
Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz.
4
Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
5
Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.
6
Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.
7
Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk őket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!