Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

Túrógombóc recept

 

 

Hozzávalók

A gombóchoz:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő: 20 perc

+ 120 perc pihentetés

 

Elkészítés

1

Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.

2

Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre.

3

Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz.

4

Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.

5

Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.

6

Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.

7

Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk őket.

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu