Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

A legjobb és leggyorsabb túró rudi torta

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):                                              

Az alaphoz:
6,5 dkg étcsoki (nálam minimum 60%-os)
6,5 dkg vaj
4 dkg cukor
1 tojás
3,5 dkg liszt

A túrós részhez:

50  dkg túró
2 dl tejszín
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag dr oetker zselatinfix
10 dkg étcsoki

 

1. Az alappal kezdjük: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az enyém szilikon, ezért nem kell semmi mást csinálni vele, ha nem szilikon, akkor érdemes kivajazni és kakaóporral körbeszórni.

2. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, a tortaformába öntjük. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.

3. Ha kihűlt, elkészítjük a túrós részt: az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a citromhéjat és összekeverjük, majd beleszórjuk a zselatinfixet és a legvégén a csokidarabkákat is és elkeverjük.

4. A túrós keveréket a csokis alapra egyengetjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

(5. Én meglocsoltam a tetejét olvasztott csokival, de ez csak bónusz, anélkül is szuper lesz. )

 

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu