Kis türelmet...
A legjobb és leggyorsabb túró rudi torta
Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):
Az alaphoz:
6,5 dkg étcsoki (nálam minimum 60%-os)
6,5 dkg vaj
4 dkg cukor
1 tojás
3,5 dkg liszt
A túrós részhez:
50 dkg túró
2 dl tejszín
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag dr oetker zselatinfix
10 dkg étcsoki
1. Az alappal kezdjük: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az enyém szilikon, ezért nem kell semmi mást csinálni vele, ha nem szilikon, akkor érdemes kivajazni és kakaóporral körbeszórni.
2. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, a tortaformába öntjük. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
3. Ha kihűlt, elkészítjük a túrós részt: az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a citromhéjat és összekeverjük, majd beleszórjuk a zselatinfixet és a legvégén a csokidarabkákat is és elkeverjük.
4. A túrós keveréket a csokis alapra egyengetjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.
(5. Én meglocsoltam a tetejét olvasztott csokival, de ez csak bónusz, anélkül is szuper lesz. )
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!