Kis türelmet...
30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1-2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
1/2 kg túró
12,5 dkg margarin
4 tojás (őzformába csak 3)
10dk mazsola
2 evőkanál vanéliás cukor (aroma)
3 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
1/2 - 1citrom reszelt héja (ízlésszerint)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót
formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát vagy tepsit kibéleljük a
nagyobb tésztával, beletesszük a tölteléket, s beborítjuk a kisebb
cipóból készített lappal. Előmelegített sütőben 190-200°C-on kb. 30-40
percig sütjük. Ha megsült, a tetejét csokimázzal bevonjuk
ha úgy szereted. ( Ha Őzgerinc formát használunk figyeljünk oda hogy a forma peremétől minimum fél centivel lejjebb legyen a sütink teteje mielőtt berakjuk a sütőbe mert kifolyik.)
A mazsolát meleg vízben megmossuk és
lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!