Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Túró rudi őzgerinc formában

Túró rudi szelet

30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1-2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl


Töltelék:
1/2 kg túró
12,5 dkg margarin
4 tojás (őzformába csak 3)

10dk mazsola

2 evőkanál vanéliás cukor (aroma)
3 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
 1/2 - 1citrom reszelt héja (ízlésszerint)


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát vagy tepsit kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tölteléket, s beborítjuk a kisebb cipóból készített lappal. Előmelegített sütőben 190-200°C-on kb. 30-40 percig sütjük. Ha megsült,   a tetejét csokimázzal bevonjuk ha úgy szereted. ( Ha Őzgerinc formát használunk figyeljünk oda hogy a forma peremétől minimum fél centivel lejjebb legyen a sütink teteje mielőtt berakjuk a sütőbe mert kifolyik.)

 

A mazsolát meleg vízben megmossuk és
lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk.


Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu