Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Szilvával töltött sertésszűz mákos tésztakéregben

Hozzávalók 4 személyre:

  • pár csipet só
  • kenéshez tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • ízlés szerint bors
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 25 dkg leveles tészta
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 60 dkg sertésszűz

Elkészítés

A vörösbort öntsük lábosba, adjuk hozzá a fahéjat, csipet sót, frissen őrölt borsot és a felaprított fokhagymát. Adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott szilvát, és forraljuk, amíg a szilva megpuhul és a bor alkoholtartalma elfő.

A húst oldalról vágjuk úgy be, hogy tölteni tudjuk, nyissuk szét, bőven sózzuk, borsozzuk, helyezzük rá a szilvát. Tekerjük ki a leveles tésztát, helyezzük rá a húst, majd szorosan tekerjük fel. Kenjük meg a tésztát a felvert tojással, és bőven szórjuk meg a mákkal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percet. Tört burgonyával kínáljuk.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu