Kis türelmet...
Szezámmagos Csirke
Hozzávalók
Pác
1 evőkanál olíva olaj,
1 evőkanál fehér bor,
1 teáskanál cukor ,
1 csipet só,
Bunda
fél csomag sütőpor,
3 evőkanál oliva olaj,
2 db tojás,
6 evőkanál liszt,
3 evőkanál keményítő,
1 dl víz,
1csipet só
Öntet
1dl kechup, 0,5-1dl víz (attól függ mennyire sűrű a kechup),
4 evőkanál szója szósz,
3 evőkanál méz,
2 evőkanál szezámmag,
1tk csili (vagy erőspaprikakrém)
1 db csirkemell apróra vágva,+ olaj sütéshez
Elkészítés
Először is a csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, majd pácba beletesszük , min.3-4 órára. (de inkább egy élyszaka)
Egy tálba beletesszük a bundához a hozzávalókat és sűrű masszát készítünk,(haggyuk 1-2 órat álni) .
Elkészítjük a mázat a páccal egyidőben vagy közvetlen utánna.(ez is akkor jó ha össze érik.)
A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük. Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.
A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd tálra tesszük.
. Rizstésztával (forró tűzön megpirítva), vagy rizzsel tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!