Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

somlói galuska torta konyakszósszal

Hozzávalók 6-8 személyre:

1 darab piskótalap - kb. 4-5 cm vastag
30 dkg darált dió
3 evőkanál cukor
1 liter tej
1,5 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliapuding
1 darab citrom reszelt héja
5 dkg szitált kakaópor
1 tábla keserű csokoládé

a narancssziruphoz:

6 dl narancslé
2 evőkanál cukor
1 darab vaníliarúd

a konyakszószhoz:

5 cl konyak
8 dkg aszalt sárgabarack
0,5 dl víz

Elkészítés:

A narancslevet a cukorral és a vaníliarúddal felforraljuk, majd lehűtjük. A kerek piskótalapot 3 részbe vágjuk, felül vastagabb, alul 2 vékonyabb rétegbe, így szebben fog kinézni a torta. A darált diót 1,5 dl vízzel és cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot. Ezután félrerakjuk és lehűtjük. A vaníliakrémet főzés nélküli pudingporból elkészítjük azzal a különbséggel, hogy a leírtakban szerepelt tej mennyiségénél 4 evőkanállal kevesebbet használunk fel a készítéshez.

Összeállítás:

Csatos tortaforma aljára helyezzük az első vékony piskótalapot, meglocsoljuk a narancssziruppal, megkenjünk a felfőzött diókrémmel, majd a vaníliakrémmel. Ezután jön a második vékony piskótaréteg, amit szintén meglocsolunk narancssziruppal. Ráhelyezünk még egy dió- és vaníliakrémréteget és piskótalapot (a legvastagabbat), amit szintén meglocsolunk narancssziruppal. A tetejét megkenjük vékonyan vaníliakrémmel. Az egészet megszórjuk szitált kakaóporral, a tetejét csokiforgáccsal díszítjük. Ehhez a tábla keserű csokoládét az oldalára fordítjuk és zöldséghámozóval hosszanti irányban végighúzzuk, így kapjuk majd meg a csokiforgácsokat. A tortát lehűtjük, majd cikkekre vágva tálaljuk, forró gyümölcsös konyakszószt kínálva mellé. A megmaradt narancsszirupot és diótölteléket összeforraljuk, hozzáadjuk a konyakot, és az apró kockákra vágott aszalt sárgabarackot, majd 0,5 dl víz hozzáadásával mártást főzünk belőle.

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu