Kis türelmet...
SOMLÓI
Hozzávalók.:
1 piskótatészta kettévágjuk közé vaníliakrém. 1 liter tej 2 vanília puding 7 - 8 evőkanál cukor 5dkg. vaj a vajat akkor keverjük a pudingba mikor levesszük a tűzről.
A csoki krém.
1liter tej 4 tojássárgája 20dkg cukor 3evőkanál liszt 4evőkanál kakaó 2cs.vanliáscukor 2diónyi vaj mazsola dió mogyoró rumaroma. „Ha több krém kell akkor + (tej - liszt - kakaó) vagy (csoki puding). A puding port hozzákeverjük a cukros masszához.”
A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük azután beletesszük a lisztet a vaníliáscukrot a kakaót és annyi tejet hogy kissé folyékony legyen. A többi tejet felforraljuk levesszük a tűzről és hozzá keverjük a kikevert tojásos cukrot. Majd vissza rakjuk a tűzre és takarékon kevergetés mellet sűrűre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről hozzátesszük a mazsolát, apróra vágott diót.
Levesszük a gázról belekeverjük a vajat,hogy szép fényes legyen a csoki krém, és most keverjük hozzá a rumot (aromát).
Majd evőkanállal kiszaggatjuk a tésztát és egy tálba rakjuk
egy sor csoki krém egy sor piskóta és így tovább. hűtőbe rakjuk és
tejszínhabbal tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!