Kis türelmet...
SOMLÓI
Hozzávalók.:
piskótához
1 piskótatészta kettévágjuk közé vaníliakrém.
1 liter tej
2 vanília puding
7 - 8 evőkanál cukor
5dkg. vaj a vajat akkor keverjük a pudingba mikor levesszük a tűzről.
A csoki krém.
1liter tej
4 tojássárgája
20dkg cukor
3evőkanál liszt
4evőkanál kakaó
2cs.vanliáscukor
2diónyi vaj
mazsola dió mogyoró rumaroma.
„Ha több krém kell akkor + (tej - liszt - kakaó) vagy (csoki puding). A puding port hozzákeverjük a cukros masszához.”
elkészítés
A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük azután beletesszük a lisztet a vaníliáscukrot a kakaót és annyi tejet hogy kissé folyékony legyen. A többi tejet felforraljuk levesszük a tűzről és hozzá keverjük a kikevert tojásos cukrot. Majd vissza rakjuk a tűzre és takarékon kevergetés mellet sűrűre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről hozzátesszük a mazsolát, apróra vágott diót.
Levesszük a gázról belekeverjük a vajat,hogy szép fényes legyen a csoki krém, és most keverjük hozzá a rumot (aromát).
Majd evőkanállal kiszaggatjuk a tésztát és egy tálba rakjuk
egy sor csoki krém egy sor piskóta és így tovább. hűtőbe rakjuk és
tejszínhabbal tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!