Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

                                              SOMLÓI

Hozzávalók.:

1 piskótatészta kettévágjuk közé vaníliakrém. 1 liter tej 2 vanília puding 7 - 8 evőkanál cukor 5dkg. vaj a vajat akkor keverjük a pudingba mikor levesszük a tűzről.

A csoki krém.

1liter tej 4 tojássárgája 20dkg cukor 3evőkanál liszt 4evőkanál kakaó 2cs.vanliáscukor 2diónyi vaj mazsola dió mogyoró rumaroma. „Ha több krém kell akkor + (tej - liszt - kakaó) vagy (csoki puding). A puding port hozzákeverjük a cukros masszához.”

A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük azután beletesszük a lisztet a vaníliáscukrot a kakaót és annyi tejet hogy kissé folyékony legyen. A többi tejet felforraljuk levesszük a tűzről és hozzá keverjük a kikevert tojásos cukrot. Majd vissza rakjuk a tűzre és takarékon kevergetés mellet sűrűre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről hozzátesszük a mazsolát, apróra vágott diót.

Levesszük a gázról belekeverjük a vajat,hogy szép fényes legyen a csoki krém, és most keverjük hozzá a rumot (aromát).

Majd evőkanállal kiszaggatjuk a tésztát és egy tálba rakjuk egy sor csoki krém egy sor piskóta és így tovább. hűtőbe rakjuk és tejszínhabbal tálaljuk.     

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu