Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

Sajttekercs

2014.04.07 16:11

Sajttekercs

Ezt a receptet tavaly rengetegen posztolták a facebookon, köztük én is Adél engedélyével. Mostanra elkészítettem már én is, és nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon finom.

É úgy készítettem, mint Adél, de lehet a lapkasajt helyett trappista sajttal is készíteni bár akkor nem ugyanez a végeredmény. Nekem ebben pont az tetszik, hogy lágy sajtból készült, és én imádom a zsemlében, mert akár majdnem kenni is lenhet a végén.

Hozzávalók:

12 db lapkasajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg sajtkrém, 10 dkg vaj, 9 szelet gépsonka, 5 db tojás, só, őrölt bors, 1 teáskanál mustár, petrezselyem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást, 

majd megszórjuk a reszelt sajttal 

és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon.

Hagyjuk lehűlni. Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk,

 hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük. 

Majd befedjük a sonkaszeletekkel.

A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük, 

majd a sonkaszeletekre kenjük.

Szorosan feltekerjük, tálra tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben lehűtjük, majd éles késsel szeleteljük.

 

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu