Kis türelmet...
Rizsfelfújt (Rizskoch)
Hozzávalók
1 kg. rizs (száraz)
2 L tej
7.5 dl víz
1 teás kanál só
40dk kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
3-4 kanál vaníliás cukor
1 cs. mazsola
3-4 szem alma
8-10 db tojássárgája
8-10 db tojásfehérje
15 dk vaj
A tepsi kenéséhez zsír - liszt
Elkészítés
1
A rizst megmossuk és a vizzel a sóval egy vastag aljú lábasba tesszük, közepes hőfokon,addig főzzük míg felnem issza a rizsa vizet majd ráöntyük a tejet .
2
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul.
Közben a mazsolát megmossuk majd beáztattyuk rumba (vagy aroma)majd az almát meghámozzuk és felkockázzuk (tetszés szerinti nagyság)
3
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a mazsolát, a vaníliáscukrot és az almát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy gáztepsit kizsírozunk.
(Ha nincs rá időnk akkor azt a kihüléses dolgot átugorhatyuk,csak vigyázzunk nehogy összekapja a tojást mikor összekeverjük)
4
A puha vajat a tojássárgával és a cukorral kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
5
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez. majd beleöntyük az egészet a tepsibe és szépen elegyengetyük.
6
Berakjuk a sütőbe és alágyujtunk 230°-on 30-35perc majd 200°on aranybarnára sütjük, ez kb még 30-40 perc hőlégkeverés nélkül.
7
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!