Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Rizsfelfújt (Rizskoch)

Hozzávalók


    1 kg. rizs  (száraz)
    2 L          tej
    7.5 dl víz
    1 teás kanál só
    40dk kristálycukor
    1 db citrom reszelt héja
    3-4 kanál vaníliás cukor
    1 cs. mazsola
    3-4 szem alma
    8-10 db tojássárgája
    8-10 db tojásfehérje
    15 dk vaj

A tepsi kenéséhez zsír - liszt

   
   


Elkészítés
1
A rizst megmossuk és a vizzel a sóval egy vastag aljú lábasba tesszük,  közepes hőfokon,addig főzzük míg felnem issza a rizsa vizet majd ráöntyük a tejet .

2
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul.
 Közben a mazsolát megmossuk majd beáztattyuk rumba (vagy aroma)majd az almát meghámozzuk és felkockázzuk (tetszés szerinti nagyság)

3
Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a mazsolát, a vaníliáscukrot és az almát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy gáztepsit kizsírozunk.
(Ha nincs rá időnk akkor azt a kihüléses dolgot átugorhatyuk,csak vigyázzunk nehogy összekapja a tojást mikor összekeverjük)

4
A puha vajat a tojássárgával és a cukorral kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.

5
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez. majd beleöntyük az egészet a tepsibe és szépen elegyengetyük.

6
Berakjuk a sütőbe és alágyujtunk 230°-on 30-35perc majd 200°on aranybarnára sütjük, ez kb még 30-40 perc hőlégkeverés nélkül.



7
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu