Kis türelmet...
Csirkés rizses hús
·
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az aprított
szalonnát az olajban kipirítjuk, üvegesre dinszteljük benne a finomra vágott
vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk benne.
A kockákra
vágott húst fehéredésig kevergetjük rajta, pirospaprikával, borssal, köménnyel,
majoránnával, chilivel fűszerezzük, a tv paprikát kis kockákra aprítva, és a
paradicsompürét belekeverjük. A húst saját levében lassan puhára pároljuk.
Közben a rizst többször váltott vízben a keményítőtől kimossuk, lecsöpögtetjük,
és a megpuhult húshoz adjuk. Felöntjük 1,5-2 szeres mennyiségű forró vízzel,
utána fűszerezzük, és mérsékelt hőfokon pároljuk kb.15 percig. (A fedőt ne
vegyük le rögtön, hagyjuk egy rövid ideig pihenni, hogy a rizs az összes
folyadékot felvegye.)
Az elkészült rizses húst salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!