Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Csirkés rizses hús

·        

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett felső csirkecomb (készíthetjük sertéshúsból is)
  • 6-8 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tv paprika
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 bő teáskanál őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerit morzsolt majoránna
  • ízlés szerint tört chili
  • 30 dkg hosszú szemű rizs

Elkészítés:

Az aprított szalonnát az olajban kipirítjuk, üvegesre dinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk benne.

A kockákra vágott húst fehéredésig kevergetjük rajta, pirospaprikával, borssal, köménnyel, majoránnával, chilivel fűszerezzük, a tv paprikát kis kockákra aprítva, és a paradicsompürét belekeverjük. A húst saját levében lassan puhára pároljuk.

Közben a rizst többször váltott vízben a keményítőtől kimossuk, lecsöpögtetjük, és a megpuhult húshoz adjuk. Felöntjük 1,5-2 szeres mennyiségű forró vízzel, utána fűszerezzük, és mérsékelt hőfokon pároljuk kb.15 percig. (A fedőt ne vegyük le rögtön, hagyjuk egy rövid ideig pihenni, hogy a rizs az összes folyadékot felvegye.)

Az elkészült rizses húst salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu