Kis türelmet...
Pulykatekercs hidegen
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés
A pulykamellet vágjuk be úgy, hogy téglalapnak szét tudjuk hajtani. A fenyőmagot serpenyőben pirítsuk meg zsiradék nélkül, amikor kihűlt, törjük durvára. Az olívaolajba reszeljük bele a citrom héját, adjuk hozzá a római köményt, a tengeri sót, 1 evőkanál citromlevet, frissen őrölt borsot. Keverjük el alaposan. A zöldfűszereket aprítsuk fel.
A pulykaszeletet kenjük meg a fűszeres olajjal, egyenletesen szórjuk rá a tört fenyőmagot, majd az összekevert koriandert és petrezselymet. Tekerjük fel szorosan a húst. Csomagoljuk alufóliába, tegyük sütőlemezre, majd süssük 220 fokos sütőben 50 percen keresztül. Amikor kihűlt, csomagoljuk ki, vékonyan szeleteljük, zöld salátával kínáljuk hideg előételnek.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!