Kis türelmet...
Pita gyros-hoz
·
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kevés
langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és
annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk.
Letakarva 1 órát kelesztjük.
Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük.
Közben a sütőt a lehető legforróbbra melegítjük (250-300 fok), ez nagyon
fontos.
A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pitanagyságúra nyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt vagy kilisztezett (nem vajazott!) tepsire rakjuk úgy, hogy
amit legelőször nyújtottunk, az kerül be először, és úgy, hogy az a fele, ami
eddig alul volt, felülre kerüljön.
Kb. 2-3 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütőablakon át nézzük, és amikor
felpúposodik (szétválik), megfordítjuk, a másik felét is zsemleszínűre sütjük
(ha fehér marad, az sem baj, nem szabad túlsütni). Tálba szedjük, konyharuhával
letakarjuk, különben ropogós és kemény lesz.
Ebbe mehet a csíkokra metélt husi, tzatziki, chiliszósz, paradicsomkarikák,
hagyma, káposzta, saláta - ki mit szeret.
Megjegyzés:
10-15 db lesz belőle (ki milyen nagyot szeret), jól fagyasztható és mikrózható.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!